2021 RAMAZAN DA ÇEŞİTLEMELER…!

2021 RAMAZAN DA ÇEŞİTLEMELER…!

HÜR DÜŞÜNCE                                                                              ZEKERİYYA İLLEEZ

                                    2021 RAMAZAN DA ÇEŞİTLEMELER…!

          Ramazan da…

          Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır. Beden ve mal ile yapılan ibadettin çoşku ile yaşandığı aydır.

          Pandemi-Corona salgını bütün dünyayı etkilediği gibi bizi de etkiledi. Ekonomisi güçlü,bilimde ileri ülkeler,halkına güçlü destekler verdi. Orta ve az gelişmiş ülkelerde kendi çaplarında destek vermeye çalışıyor.

          Ramazan ayının en önemli özelliği nefis ile mücadeledir. Sabır,şükretme,israftan kaçınma,ihtiyaçları olanlara maddi ve manevi destek olma ayıdır.

          Bizim milletimizde devlete sahip ve sadakat duygusundan “Aman devletime zarar gelmesin de!” sözü gerçek olarak yaşanır. Ancak başta yöneticiler olmak üzere en tepeden tabana kadar israf içinde olunmamalıdır. Yönetici 8 milyon Suriye’li sığınmacıya  yıllardır bakarken,şu mübarek Ramazan da kendi asıl vatandaşını garip bırakmamalıdır.

          Ramazan ayında yeme içme dışında oruca zarar veren davranışlar; yalan söylemek,fitnelik,fesatlık,münafıklık,gıybet,kul hakkı,hırsızlık,yolsuzluk,ikyüzlülük,rüşvet,zina,kandırma gibi davranışlar İslam ahlakına uymayan davranışlar olduğu bilinmelidir.

           2021 Ramazanın da; 29 Nisan-17 Mayıs arası 17 gün tam kapanma olarak insanların maddi ve manevi ihtiyaçlarını görmemezlikten gelmemeliyiz.. Tam kapanma kousunda psikolog-psikiyatristler halka evde nasıl vakit geçriebilecekleri konusunda aydınlatıcı bilgiler vermeli ve öneriler ortaya koymalıdırlar.

          Gelecekte bedenen ve ruh olarak kişiliği ve yapısını kaybetmiş toplumlar,her şeylerini kaybederler. Gelecekte yavrularımızın biyolojik,kimyasal savaşlarla birlikte psikolojik savaş içinde yaşamaları bir kader haline gelebilir.

          Allah’a duamızı yapalım.İlimde ve irfanda hep ileri gitmeye çalışalım.

          Türk insanında sağlık,huzur,mutluluk içinde yaşama hakkıdır.

                                _________________________________

          İpotek zihinler…

           Dar kalıplar ve sığ düşünceler içine hapsolmuş zihinler,asla demokratik olgunluğa kavuşamazlar.

          Demokratik bilince sahip olmayan toplumun zihinleri ipotektedir.

          İpotekte olan zihinler ve oluşan ortamda; hür düşünce,hür fikir,hür irade olmaz! Bu durum ise; diktatörlüğün tescilidir. Demokrat değil otokrat yapıdır.

                              ____________________________________

          Aile-Millet…

          Aile;Türk toplumunun temelidir. Millet dil,din,kültür,ırk,ideal birliği olan,en gelişmiş demokrat gerçek bir toplumdur. Vatan sadece domates,biber,patlıcan yetiştirilen basit bir toprak parçası değil;şehit kanlarıyla sulanmış,medeniyet ve kültürel zenginlikle yoğrulmuş milletin evi,kutsal mekanıdır. “Ailelerin vatanı evidir. Milletlerin evi vatanıdır.” Zekeriyya İlleez.

                            _______________________________________

          Asılsız Ermeni Soykırım iddiaları….!

          19.Yüzyılda Abdülmecid zamanında Cebelitarık boğazından geçmek için bize hara-vergi ödeyen,emperyalizmin sağ kolu ABD şu anda yaptıklarına ve geçmişte yaptıklarına bakmalıdır.

          Türk tarihinde soykırım yoktur. Hatta Anadolu’ya gelen Türkleri kurtarıcı gibi karşılayan,Bizans zulmünde inleyen Ermeniler “Sadıka-ı Millet” olarak görülürdü. Besle Kargayı oysun gözünü misali,Türk Milletine nankörlük ve ihanetler olmuştur.

          Osmanlı devletinden 25 devlet çıkmış,emperyalistlerin arzuladığı iki devlet çıkmamıştır! Bunlar Ermenistan,Kürdistandır.

          ABD Başkanı Biden’in soykırım ifadesi hamaset değil;

          1.Akıl ve bilim temelinde “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesine göre dış politika oluşturulmalıdır.

          2.Bu konu ile ilgili kararı siyasiler değil,tarih bilimi temelinde tarihçiler vermelidir.

          3.Hukuki bir kararı olmayan bir konuda böyle bir ifade kullanan kişi veya kişiler mahkemeye verilmelidir.

          4. 25 Temmuz 1975’te Süleyman Demirel’in ambargoya karşı İncirlik üssü başta olmak üzere bütün üsleri kapattığı gibi kapatılmalıdır.

          5. TBMM’inde karşı ortak bir milli deklerasyon yayınlanmalıdır.

          6. BOP görevi bırakılmalıdır.

          ABD,Rusya uluslararası güçlerin sağ ve sol koludur. ABD Başkanı Biden’in “Soykırım” sözcüğü siyasi bir ifadedir. Türk Milleti için tarihi ve ilmi değeri yoktur.

          Emperyalizm’in kirli eli,Türk tarihini lekeleyemez Soykırım iddiasını kabul edenler aynaya bakıp kendi  kirli ve lekeli tarihlerini görsünler..

Ne yapsalar nafile! Türk Milletinin yüksek medeni vasfı,geleceğin yüksek medeniyet ufkunda bir güneş gibi doğacaktır.

          Bruce Fein; Amerikalı tarihçi-akademisyen. “Ermeni soykırımı yalandır. Ermeniler arşivini açarsa,Türklerden özür dilerler.” Demektedir.

          Mc Carthy; Amerikalı tarihçi-akademisyen. “Asıl Ermeniler,Türkleri öldürmüşlerdir.” Der.

          Ermeni Hınçak ve Taşnak terör Örgütleri vasıtasıyla Müslümanlar-Türkler ,hatta Yahudiler bilei bile katletmişlerdir. Bunları başta Rusya olmak üzere emperyaller desteklemişlerdir.

          “Ermeni iddiaları konusunda ABD ile pazarlık yapılamaz. Türkiye’nin haysiyeti,onuru pazarlık konusu edilemez. Haysiyetimizle oynanamaz. Bu konuda pazarlık yapılması kabul edilemez.” Süleyman Demirel.

                                  _________________________________________

          Aldatmak…

          Hedefe ulaşmak için her şeyi mübah görenler; yoğurdun rengi siyah bize beyaz görünüyor desin ve kırk gün söylesin,halk buna inanmaya başlar. Yahudi-İngiliz patentli hocalar bu konuda fetva çıkarmaya kalkarlar! Niye? İstisimar ve takiyye!

                                 _______________________________________

          Okumalıdır…

          İnsanımız Kuran’ı ve Nutuk’u okumalıdır. Çünkü; bu ülkeye en büyük zararı Atatürk’ü maske yapanlarla,dini maske yapanlar vermiştir.

                               ________________________________________

          Cep Telefonu…

          Demirel’in talimatıyla 1993 te  Aselsan’ın yaptığı yüzde yüz yerli cep telefonu geliştirilip millete sunulamadı. Telekom da çok ucuza satıldı! 1994 de 1919 model ve daha sonra 1920-1923 modelleri tasarlanan telefonlara sahip çıkılmadığı için milli ve yerli yapım telefonlarımız tarihe karışmıştır!

                              ____________________________________

          Ekonomi-Para…

          Merkez Bankası döviz satışı,Borsa ve kripto para oyunları aynı zamanda ortaya çıktı. Uluslararası para simsarlarından Soroz adamları ve parmağı olmasın!

                              __________________________________

          Bir dua…

          Allah’ım!

          Senin rızan için oruç tuttum. Sana inandım Sana güvendim.Senin rızkınla orucumu açtım. Hamdolsun verdiğin nimetlere,sağlık ve afiyete.

          Ey bağışlaması bol Rabbim! Beni,ailemi,milletimi ve inananları koru. Rahmetini,yardımını esirgeme üzerimizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. Amin.

                          _________________________________________

          Mazlumun ahı…

          Alma mazlumun ahını.Bu ah kul hakkıdır. Alma mazlumun ahını,indirir tahttan Şah’ı. Alma mazlumun ahını,bu dünyada olmazsa,öbür dünyada Allah’a hesabı vardır. Allah sabreden ve mazlumlarla beraberdir.

          Allah’ın dediği olur.Kul, Allah’ın dediğini kullanmaz yaşarsa; kulun da dediği olur.

Not; Covid 19 Corona Virüsü etkisini devam ettirmektedir. Özellikle tam kapanma döneminde de dışarıda olanlar temizlik,kişisel mesafe,maske takmaya özen göstermeliler.  Evde kalanlar ise,kendilerine göre program yapıp vakit geçirmeliler. Hobi işlerle,kitap okumakla,evde küçük oyunlar oynamakla,stresten uzak davranışlar içinde vakit geçirmeye çalışmalılar.Allah sonumuz hayırlı etsin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ