NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYOR

NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ  REKTÖRLÜK SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYOR

aday rektör

Prof.Dr.Halil İbrahim OĞUZ
Nevşehir Hacı Bektaş  Veli Üniversitesi Rektöe Adaylığını  Açıkladı.
 Nevşehir Hacı Bektaş  Veli Üniversitesi  Mühendislik ve Mimarlık Fak. Biyosistem Müh.Böl. Öğretim Görevlişi Prof.Dr.Halil İbrahim OĞUZ yaptığı açıklamada;
Öncelikle bütün dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covit-19 virüs salgınıyla mücadelede tüm ülkemize ve değerli Nevşehirli vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ülkemizin ve tüm dünyanın bu salgını en az zararla atlatmasını Yüce Allahtan dilerim. Uzun süredir bir ferdi olduğum üniversitemin sorunlarını bilen ve birebir yaşayan, idari ve akademik personelle iletişim bağı güçlü, görev yaptığım birimde kurumsal aidiyet noktasında kendini sorumlu hisseden, işine odaklı, tecrübeli ve Nevşehir’i yakından tanıyan bir kardeşiniz olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine, Yükseköğretim Kurulunca 1.2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı “Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” hükmünce Rektör adayı olmuş bulunmaktayım. İçinde yaşadığım kente, vatandaşlarımıza ve meslektaşlarıma karşı olan sorumluluk ülküsüyle kendimi ve yönetim anlayışımı bir basın açıklamasıyla ifade etmek istedim. Bilindiği üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, kadim bir kültürün ve binlerce yıl önce parlayıp sönen eski medeniyetlerin kavşak yeri ve insanlık tarihi boyunca eşi benzeri az görünen doğal, tarihi ve kültürel yapısıyla gönülleri fetheden, medeniyetlere sahne olmuş bir coğrafyada bulunmaktadır. Başta turizm olmak üzere, madencilik (pomza katkılı hafif yapı malzemsi üretimi), tarım-hayvancılık, lojistik ve doğal soğuk hava depoculuğu ilimizin önemli ekonomik öğeleri olarak sıralayabiliriz. Üniversite vizyonum yöresinde Büyük Türk-İslam bilgini ve düşünürü Hacı Bektaş Veli Hazretleri’nin bilgi, hoşgörü ve huzur öğretisi merkezinde, barış ve mutluluk veren, eğitim-öğretimde nitelikli, saygın, çağdaş, kendine güvenen ve üretken bireyler yetiştiren, yerelden kopmadan evrenseli yakalayan ve uluslararası marka bir üniversite yapmayı düşünmekteyim.

Bulunduğumuz coğrafya olan Kapadokya, ülkemizin uluslararası en önemli markası olup, üniversitemizin bu markaya uygun bir üniversite olması en önemli önceliğimdir. Bu kapsamda akademik ve idari personel verimliliğini arttırmak için liyakat esaslı, katılımcı ve kurumsal temayüllü disiplin anlayışında bir yönetim kadrosu oluşturmayı planlıyorum. Üniversite akademik ve idari personelini yakından tanıyan, onların neler hissettiğini bilen, şeffaf, katılımcı, tecrübeli, hoşgörülü, adil yönetim anlayışımla, üniversitemde insan kaynakları yönetimiyle ilgili sorunları ivedilikle çözebileceğime samimi olarak inanmaktayım.

Öncelikli hedefim; üniversitemizi Eğitim-Öğretim, Araştırma ve Yayın gibi üç önemli sacayağı üzerinde tam bir denge disiplininde tutmaktır. Bunu gerçekleştirmede en güçlü yanımız üniversitemizin alanında uzman, hizmet sevdalı, genç, dinamik bir akademik ve idari personele sahip olmasıdır. Eğitim – Öğretim saç ayağında; görsel, teorikten ziyade uygulamalı bir eğitim ve öğretim metodu uygulamayı planlamaktayım. Bununla ilgili konu uzmanı akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturup katılımcı bir yönetim anlayışını hâkim kılacağım. Özellikle son günlerde yaşadığımız virüs salgını nedeniyle ülkemizde ve tüm dünyada uzaktan eğitim sitemi çok hızlı yaygınlaşmakta olup, bu durumun bazı bölümler için kalıcı olacağını düşünmekteyim. Bunun için lisans ve lisansüstü eğitimde daha profesyonel ve uzman bir ekip ile model olacak yöntemler üzerinde çalışmalara ağırlık vererek üniversitemizin bu konudaki altyapısını geliştirmeyi planlamaktayım.

Yeni açılan Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerimizin gerek fiziksel alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kısa ve uzun vadede yapılması gereken projeler üzerinde yoğunlaşarak bu fakültelerin işlevselliğini arttırmayı hedeflemekteyim. Turizm Fakültesi, Mühendislik – Mimarlık Fakültesi gibi uygulamalı fakültelerin altyapı ve donanım bakımında daha işlevsel bir duruma getirmeyi planlamaktayım. Araştırma ve Yayın konusunda üniversitemizin hâlihazırda kurulu bir teknoloji transfer ofisi bulunmaktadır. Öncelikli olarak bu teknoloji ofisinin işlevselliği ve verimliğini hem yönetimsel olarak hem de alt yapı ve donanım bakımından hızla yeniden yapılandırmayı düşünüyorum. Aynı zamanda üniversitemiz, öncelikli olarak yaşadığımız kentin, ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu teknoloji transferini ve üretimini harekete geçirip ivedilikle sorun çözen, marka ve model üreten bir birim haline getirilecektir. Bunu özellikle Mühendislik ve İşletme dalında uzman genç dinamik öğretim elemanları ile yapabileceğimizden eminim. Ayrıca mutlaka AR-GE konusunda

tecrübeli, ders yükü fazla olmayan alanında uzman hocalardan oluşan güçlü bir proje ofisi oluşturulacaktır. Üniversitemizin tüm projeleri bu ofis tarafından değerlendirilecek ve proje yapma konusunda üniversitemiz marka olacaktır. Böylece üniversitemizin insan kaynağı etkili bir şekilde kullanılarak üniversitemize ekonomik ve altyapı kaynağı yaratılacaktır. Burada oluşturulan projelerin çıktıları saygın dergilerde yayınlanması için etkin bir basın yayın merkezi oluşturulacaktır. Bu merkez, öğretim elemanlarınca Türkçe ve yabancı dillerde hazırlanan makalelerin bilimsel terminolojiye uygunluğunu da incelenip bilimsel açıdan saygın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanabilecek bir niteliğe kazandırılacaktır. Böylece akademik yayın bakımından üniversitemizin akademik performansı arttırılacaktır.

Ayrıca şehrimizde hiç de küçümsenmeyecek bir organize sanayi merkezi bulunmaktadır. Kamu sanayi ve üniversite işbirliği kapsamında, yerel sanayi işletmelerinin talepleri doğrultusunda işletmelerin inovasyon ve AR-GE ihtiyacını karşılayacak şekilde Teknoloji ve Transfer Ofisi görev üstlenecektir. Dijital pazarlama teknikleri, yazılım tasarım teknikleri konusunda yine sahasında uzman akademisyenler önderliğinde, sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda yazılım, işletme yönetim ve otomasyon model ve yöntemleri geliştirmeyi planlamaktayım. Nevşehir’in ekonomik yapısını genel olarak değerlendirdiğimizde benim “4T” ile adlandırdığım; Turizm, Tarım, Ticaret ve Teknoloji olmak üzere dört önemli sektör bulunmakta olup, söz konusu sektörlerde verimlilik artışı sağlamak için üniversite olarak yenilikçi projeler ve çalışmalar ile destek verilecektir. Üniversitemizi kendi ana yerleşkesine sıkışmış sadece eğitim-öğretim yapan bir birim olmaktan çıkarıp, bölgesinde başta eğitim olmak üzere tüm sektörlere rehberlik eden, marka-model ve yöntem üreten bir birim yapmak hedeflerim arasındadır. Bu dönüşümü üniversitemiz tek başına yapmayacak olup, yerel ve ülke dinamiklerimizi harekete geçirerek tüm kamu ve özel imkânlarını tam kapasite kullanımını sağlamak bir rektörün en kutsal ve onurlu görevi olduğu düşünüyorum.

Kısaca özetleyecek olursam yönetimle bağı güçlü, aidiyet duygusu, moral ve motivasyonu yüksek, şeffaf, tecrübeli, hoşgörülü, katılımcı ve adil bir yönetim anlayışı ile insan kaynaklarını doğru ve etkin kılmayı, Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin işlevsel hale getirilmeyi, dijital eğitim, uzaktan eğitim, akıllı tahta gibi çağın gereklerine uygun yöntemlerle ders işlenmesine ağırlık vermeyi, Sıfır atık, atıktan geri dönüşüm ve enerji üretim disiplinli çevre anlayışıyla, yağmur ve kar sularının yağmur suyu hasat depolama sistemiyle, temiz enerjili akıllı ve fonksiyonel yapılar inşa etmeyi, Tarih ve uygarlıklar bölgesi Kapadokya’nın tam kalbinde konumlanmış kampüsü, kent ile iç içe, insanına güvenen, onlarla birlikte eserler üreten, her yaş grubuna sunduğu bireysel gelişim ve eğitim olanakları ile rengârenk çağdaş bir üniversite ortamı planlamaktayım.

Saygılarımla

PROF. DR. HALİL İBRAHİM OĞUZ

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ