2022 yılının ikinci ve son güneş tutulması İlgiyle İzlendi

2022 yılının ikinci ve son güneş tutulması İlgiyle İzlendi

Göreme Açık Hava Müzesinde tur yapan yerli ve yabancı turist grupları güneş gözlükleri ile bu doğa olayını izledi.

Bu yılın son güneş tutulması, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği merkezlerin başında gelen Kapadokya bölgesinde ilgiyle izlendi.

Göreme Açık Hava Müzesi’nde, Erasmus projesi kapsamında geziye katılan Adana 75. Yıl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile yabancı ülke öğrenci ve öğretmenleri, güneş tutulmasını nefeslerini tutarak izledi.

Adana 75. Yıl Anadolu Lisesi Felsefe öğretmeni Levent Gönder ; “ Kapadokya bölgesi gibi böylesine büyülü görüntüler içerisinde eşsiz doğa olaylarından birisi olan güneş tutulmasını öğrencilerimizle birlikte izlemek bizim için güzel bir anı oldu” diye konuştu.

Okul öğrencisi Nida Tatlı’da “ Çok heyecanlıyım, 11. Sınıf öğrenciyim.Yrt dışından öğrencilerle birlikte  turizm şirketi sayesinde buraya geldik.  Çok güzel bir duygular içerisindeyim. İlk defa Kapadokya’ya geliyorum. Güneş tutulması da güzel bir şey.Benim şansıma da güzel bir şey, o da denk geldi. Dedi.

Hırvatistan’dan gelen Mavja Petroviç Posavec’ de,;” Erasmus projesi gereğince düzenlenen gezide, Kapadokya gibi güzel bir yerde, güneş tutulmasını izlemek ve o anlara tanıklık etmek çok hoş oldu, bizim için de iyi bir hatıra oldu. ”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ