NEVÜ Öğretim Üyesi “Nevşehir’in Anıt Ağaçları” Üzerine Söyleşide Bulundu

NEVÜ Öğretim Üyesi “Nevşehir’in Anıt Ağaçları” Üzerine Söyleşide Bulundu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen – Edebiyat Fakültesi Türk Halkbilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kübra Yıldız Altın, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından düzenlenen bilim söyleşi kapsamında ortaokul öğrencileriyle buluştu.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından 2014 yılından itibaren düzenlenen bilim söyleşileri, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacıyla her yıl gerçekleştirilmekte. Bu kapsamda Aksaray merkezde bulunan Yavuz Sultan Selim Yatılı Bölge Ortaokulu ile Saadet Güney İmam Hatip Ortaokulu’nda “Korumazsan Anıt Ağaç Olamayacağım!” adlı söyleşi programı düzenlendi. Yaklaşık 100 öğrencinin katılımı gerçekleştiren programa davetli konuşmacı olarak katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türk Halkbilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kübra Yıldız Altın, “Nevşehir’in Anıt Ağaçları” üzerine konuştu.

“Nevşehir İlinin Anıt Ağaçları” projesinde elde ettikleri verilere değinen Doç. Dr. Kübra Yıldız Altın, anıt ağaçlar özelinde doğal ve kültürel miras farkındalığının erken yaşlarda oluşturulmasına ve böylece miras varlıklarına duyulan sevgi, saygı ve koruma duygusunun geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Nevşehir İlinin Anıt Ağaçları (Tespit, Derleme, İnceleme, Sayısallaştırma) Başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında hazırlanarak desteklenen ve Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Doç. Dr. Kübra Yıldız Altın, Emin Güler ve Ü. Feyza Çavdar tarafından gerçekleştirilen “Nevşehir İlinin Anıt Ağaçları Tespit Derleme İnceleme ve Sayısallaştırma Projesi” (BAP Proje No:HDP22S1) başarıyla tamamlanmıştı.

Nevşehir’deki doğal miraslardan olan anıt ağaçları tespit etmeyi, kayıt altına alıp bakım ve korunmalarını sağlamayı ve onlar etrafında gelişmiş olan inanış ve uygulamaları incelemeyi amaçlayan projeyle, anıt ağaçların tanıtılması, tescilinin sağlanması; ağaçlar ile ilgili olarak çevre değerlerimize, kültür varlıklarımıza sahip çıkmak ve onları korumak adına toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması hedeflendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ