AVANOS KAYMAKAMI OLGUN ÖNER SOKAK HAYVANLARINI KORUMA KANUNU KAPSAMINDA DÜZENLENEN EĞİTİME KATILDI

AVANOS KAYMAKAMI OLGUN ÖNER SOKAK HAYVANLARINI KORUMA KANUNU KAPSAMINDA DÜZENLENEN EĞİTİME KATILDI

Avanos Kaymakamı Olgun ÖNER  başkanlığında,  5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği İle Avanos , Köy Ve Beldelerde   sokak hayvanları ile ilgili  yapılması gereken çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Avanos Kaymakamı Olgun ÖNER  başkanlığında Avanos Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitime Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Kaymakam Refiki Zeliha Uz, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Tokgöz, İlçe Jandarma Bölü Komutanı J. Yzbş. İsmail Hozar Avanos Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nihal Osan  ilgili kurum amirleri ve personelleri ile muhtarlar katıldı.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 4. ve 6. maddeleri kapsamında yetki alanları içerisinde yer alan köylere yönelik eğitici çalışmalar yapılması planlandığından, bu hususta Avanos Kaymakamlığınca Sokak Hayvanları Koruması konusunda toplantıda düzenlendi. Toplantıda sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, iyileştirilmesi, korunması ve gözetilmesi için gerekli çalışmaların kurumlar arası dayanışma ile yürütülmesi ve yapılması gerekenler çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda ayrıca Veteriner Hekim Tekin KEÇECİ ve Veteriner Hekim Rıdvan ŞİMŞEK tarafından bilgilendirme yapıldı. Eğitimde en çok ihbar gelen köylerden pilot köylerin belirlenmesi görüşüldü.

Toplantıda Kaymakam Olgun ÖNER, toplum sağlığı açısından önem arz eden bir konu olan sokak hayvanları konusunun, hayvan hakları çerçevesinde değerlendirilerek toplumun tüm kesimini mutlu edecek gerekli çalışmaların yapılacağını ve yapılan çalışmalarında takipçisi olacaklarını ifade etti.

Ayrıca vatandaşlarımız can ve mal güvenliğinin korunması ve herhangi bir korku ve tedirginliğe kapılmadan sosyal hayatlarına rahat bir şekilde devam edebilmeleri için ilgili mevzuatlar kapsamında kurumların vazifeleri gözden geçirilerek mevcut sorunlar ile çözümlerine yönelik kararlar alındı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ