NEVÜ’den Geç Demir Çağı’nın Mirası Büyük Deller’e Kazı Çalışması Desteği

NEVÜ’den Geç Demir Çağı’nın Mirası Büyük Deller’e Kazı Çalışması Desteği

Aksaray İli Gülağaç İlçesi, Demirci Kasabası’nda yer alan Büyük Deller kazı çalışmaları T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Cumhurbaşkanlığı kazısı statüsünde devam ediyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Pınar Çaylı başkanlığında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi adına yürütülen kazı çalışmalarında Üniversite tarafından görevlendirilen personeller ile birlikte iş gücü desteği de sağlanıyor.

Kültürel varlıklar açısından hazırlanan alan yönetim planlaması doğrultusunda, tarih öncesi dönemlerden başlayarak Geç Demir Çağı’nda da (M.Ö. I. bin yılsonları, Hellenistik) iskân gördüğü düşünülen Büyük Deller Tepesi’nin (Tümülüs ve yerleşme), yakın çevresindeki diğer kültür varlıklarıyla bir arada ele alınarak turizme kazandırılması için gerekli adımların atılmasının büyük önem taşıdığını belirten Dr. Pınar Çaylı, bu tepenin bilimsel değer ve arkeolojik görünürlük bakımından yakın çevresindeki diğer kültür varlıklarıyla değerlendirildiğinde turizm potansiyeli yüksek bir alan olduğunu da vurguluyor.

Kazı Başkanı Dr. Pınar Çaylı, Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Işıl Demirtaş ve kazı ekibi, kazı sürecinde kendilerine destek olan başta NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Savaş Benli’ye kazı sürecindeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ