AVANOS CHP İLÇE BAŞKANI DEMİRTAŞ KADINA ŞİDDETİ KINADI

AVANOS CHP İLÇE BAŞKANI DEMİRTAŞ KADINA ŞİDDETİ KINADI

gulay chp

CHP Avanos İlçe Başkanı  Gülay Demirtaş asma köprü başında Kadına Şiddet Konulu Basın açıklaması yaptı.

Özetle “Kadına Şiddete son verilmesi, özgür, eşit bireyler olarak yaşama hakkına vurgu yaptı”

CHP Avanos İlçe Başkanı  Gülay Demirtaş asma köprü başında Yaptığı açıklamada,
Değerli kadınlarımız, sivil toplum kuruluşların önder kadınları, bizler bugün burada kadına yönelik şiddete dikkat çekmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bilinmelidir ki bugün, burada , şu anda, bizler bu açıklamayı yaparken, dünyanın herhangi bir yerinde veya ülkemizde bir kadın sözlü, fiziki, şiddete maruz kalıyor. Son derece yaygın olan kadına şiddet artık durmalı, durdurulmalı. Daha geçen hafta 15 gün içinde 9 kadınımız hunharca katledilmiştir.
Rozygul Rejepova 23/8 istanbul
Süreyya Arlıcan Çiçek 22/8 İzmir
Fatma Esra Dirlikli 21/8 Nevşehir
İpek Er 20/08 siirt
Dudu Ç. 19/08 antalya
Ceyda Yüksel 20/8 izmir
Duygu Delen 14/8 Gaziantep
Gizem Filiz 13/8 İzmir
Afiyet İkbal Polat 13/8 Adana
Küresel bir sorun olan kadına şiddet, maalesef ülkemizin gündem konusu olmaya devam ediyor. Kadına şiddet, en çok cinayet, taciz ve tecavüz olaylarıyla gündem olsa da, fiziksel, psikolojik, sözlü, sosyal ve ekonomik şiddet olmak üzere her türlü şiddet her an yaşanmakla birlikte olayın mağduru olan kadınlarda onarılmaz travmalara neden olmaktadır.
Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde erk-egemen sistemin ekonomi politikası, savaş ve şiddet altında yönetim adına dayattığı baskı, eşitsizlik, hak ihlalleri ve erkeğin kadına yönelttiği şiddet her geçen gün artmakta, kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskılar yoğunlaşmaktadır.
Günümüzde en ilkel toplumlardan en gelişmiş toplumlara kadar bütün kadınlar geleneksel kavramların da etkisiyle fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik şiddete maruz kalmaktadır. Kadınların ne yapması, nasıl davranması, ne kadar eğitim alacağı, parasını nasıl harcayacağı, kaç çocuk doğuracağı, nasıl giyineceği hatta kimle evleneceği gibi temel seçimleri kural koyucu, yasa koyucu erkekler tarafından belirlenmektedir.
Kadınlar , hukuki, ekonomik, sosyal ve siyasi alanda eşit biçimde yer alamamakta, yaşam hakları ihlal edilmekte, geliri eşit paylaşamamakta, savaş ve yoksulluktan en fazla etkilenen kesim olmakta, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmektedir. Avanos’un değerli kadınları, kadın siyasetçi ve sivil toplum başkanları, bilinmelidir ki bizler kadına yönelik şiddet ve cinsiyetçi erkek egemen zihniyetle mücadelemizi özgür bir yaşama ulaşıncaya kadar sürdüreceğiz. dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ