2019’ DA 19 MAYIS’A GİDERKEN…!

2019’ DA 19 MAYIS’A GİDERKEN…!

zekerriya

HÜR DÜŞÜNCE                                                                             ZEKERİYYA İLLEEZ

Zekeriyya_illeez@mynet.com                                           Em.Uz.Sosyal Bil.(Tarih)Öğretmeni

                                                2019’ DA 19 MAYIS’A GİDERKEN…!

          İnsan,Allah tarafından beden ve ruh olarak yaratılmıştır. Ömrü bitince beden toprak olur.Ruh Cenab-ı Allah’ın indinde ve hesabındadır. Yani ruh yaşamaya devam eder.

          Allah insan akıl ve düşünce vermiş ,karar verip yaşasın diye. Tabi dönüş Allah’a,hesabı da Allah’a dır.

          İnsanlar kavimlere ve milletlere ayrılmıştır. Bu kavimler ve milletler varlıklarını devam ettirnek için barış ve savaş hallerindedirler.

          Farklı dil,din,ırk,kültürlere sahip topluluklar ya bir arada,yada sadece kendileri olarak yaşamaktadırlar. Bu topluluklardan biride millet niteliğine kavuşmuş Türklerdir.Türk Milletidir.

          Türkler günümüze kadar 16 sı büyük 57 devlet,kimilerine görede 112-125  devlet kurmuş bir millettir.

          Dünya üzerinden Türkleri kaldırırsanız;araştırmacılara ve tarihçiler pek az bir alan kalır.

          Bilinen tarihi ile Türkler Orta Asya’dan dünyaynın döt bir tarafına gitmişler. Etkilenmişler,etkilemişler. Kimi zaman kimliklerini kaybetmişler,kimi zamanda kimlikleriylede kültür ve medeniyetlerini oluşturmuşlardır.

          Dünyada Türk kültür ve medeniyeti (Türk+İslam) maziden atiye giden yolda devam etmektedir.

          Türk Milletinin varlığı (maddi+manevi) bütün dünya mazlum topluluklarına ışuık,ilham,güven kaynağı olmuştur.

          Ne zaman Türk Milleti güçlü millet,önder devlet haline geldi ise;dünya rahat etmiştir.

          Emperyalizmin Atapotları hep Türk Milletinin varlığı ve gücünden rahatsız olmuşlar,kendi emperyal amaçlarına engel görmüşlerdir.

          Türk Milletinin savaşlarla yenemeyeceğini,etkisiz hale getiremeyeceğini,kontrol altına alamayacaklarını anlayan emperyal güçler ve onların içerideki payandaları;Türk Milletinin milli benliğini kaybetmiş bir topluluk haline getirmeyi amaçlamışlardır. Bu konuda Atatürk “Milli benliğini kaybeden milletler,başka milletlerin avı olur.” Sözü bu durumu ifade eder.

          Türk Milleti engin ve zengin kültür ve medeniyeti ile tarihte yerini almıştır. Bu zengin ve engin kültür ve medeniyetin mirasçıları gençler ve çocuklar geleceğin teminatı olacaklardır. Bu nasıl olur? Milli ruhu ayakta tutmakla olur. Yine bu konuda Atatürk “ Bir milletin milli ruhu zaptolunmadıkça,o milleti ele geçiremezsınız.” Sözü milli ruhu ifade etmektedir.

          Milli ruh nedir? Milletin ruhudur. Türk Milletinin ruhudur.

          Kur’an’ı Kerimde ki;Hucurrat Suresi 13.Ayet,Maide 54. Ayatte ifade edilen durum,Türk Milletinin durumu ve ruhunu ifade etmektedir.

          Türk Milletinin ruhunda var olan azim ve iradenin temelinde;millet,vatan,bayrak (Müslüman ise) ezan sevgisi vardır. Bu sevgilerden biri veya bir kaçı kullanılır ama yaşanmazsa;Türk Milletinin kimyası ve psikolojisi bozulur.

          Böyle toplum;manda,himaye,sömürge ve köle toplumu haline gelir.

          Türk Milletinin karakterinde var olan hürriyet ve istiklal aşkı,azim ve iradesini güçlendiren en önemli kaynaklarıdır.

          Yine Türk Milletinde var olan başka kültürlere saygı göstermek ama kendi kültürnede saygı beklemek,en önemli özelliklerindendir.

          Türk Milletinin ve cumhuriyetinin temeli kültürdür. Cumhuriyetinde var olan temeli; ahlak ve faziletidir. Hangi ahlak ve fazilet? Tabi ki Türk ahlak ve faziletidir.

          Tarihte Türek Milleti üzerine silahlı ve psikolojik savaşlar,seferler olmuştur. Türk Milleti maddi ve manevi varlığını günümüze kadar  devam ettirerek gelmiştir.

          Bir çok badireler atlatan Türk Milletinin oluşturduğu kültür ve medeniyeti geleceğin dünyasında önemli bir hazine,kaynak ve rehberdir.

          Türk çocuğu-genci mazisini-ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için çalışacaktır.

          Anadolu coğrafyasi bir çok kültür ve medeniyete beşiklik etmiştir. Günümüz dünyasında ise;Türk Milletinin vatanı oarak Türkiye jeopolitik ve stratejik bakımdan dünyanın kilidi,kapısı ve anahtarı durumundadır. Anadolu’nun Türklerin elinde bulunması,İslamiyetin varlığının teminatı olmuştur. Dünyada ki İslam ülkelerinde toplulukların büyük bölümünü kontrol altına alan uluslar arası emperyal güçler,sadece Türkleri dize getirememişlerdir.

          Anadolu da Türk varlığı İslam’ın varlığı demektir. Bu ise emperyal dünyanın işine gelmemektedir. Bir şekliyle Türke ve Türklüğe (silahlı+ psikolojik savaş) savaş açılarak,Türkler Anadoludan atılmalı hedefinde olan dış ve iç güç birliği,Türk Milletinin varlığını ortadan kaldırmak isterler.

          Uluslara arası güçlerin aktörlerinden 1. Dünya Savaş’ın da ‘Savaş ve Denizler Bakanı’,2. Dünya Savaş’ın da İngiltere Başbakanı olan Winston Chorcille;” Türkleri silah ve savaşla yenemeyiz. Ancak din adamlarını etkin hale getirirsek.Onlar ülke yönetiminde etkili olurken,biz geriye çekiliriz. Onlar birbirlerini yerler .” demiştir.

          Burada hedef Türklerdir. Çünkü;İslam’ı en güzel yaşayan,bayraktarlığını yapanlar Türklerdir,Türk Milletidir.

          Yahudi Hahamı..”Bu bölgede(yani İslam ülkelerinde) 72 cemaat cemaat kurdurduk Maddi ve manevi destek verdik.Hala bunlar kontrolümüz altındadır” diye ifade ederken gerçeği belirtmiştir.

            Birinci Dünya Savaş’ında Türkleri Anadolu’dan atma planları,Mustafa Kemal liderliğinde ki Milli Mücadele kadroları ve Türk Milletinin kahramanlığı sayesinde;Türk Milleti hürriyet ve istiklale kavuşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapılan inkılaplarla birlikte çağdaş,saygın bir ülke haline gelmiştir. 24 Temmuz 1923 te yapılan Lozan Antlaşması tapusu ve tescili olmuştur.

          23 Nisan 2019’da dünyada çocuklar için tek bayram olan,bu konuda Atatürk’ün yüceliğini ifade eden “Milli Hakimiyet ve Çocuk Bayramında” esnaf kesimi başta olmak üzere bayrak asılması zayıflamıştır. Bunun sebepleri; bayramların liyakatıyla kutlanmaması(Halkta ki konuşmalar), diğeride milli ruhun zayıflamasıdır.

          19 Mayıs 1919 da Mustafa Kemal Samsun’a çıktığında,umutsuzluk ve karanlık içinde olan bir yönetim ve ona tabi halk vardı! Ancak Mustafa Kemal,Türk Milletinin azim ve iradesine ,milli ruhuna güveniyordu Nitekimde  milli zaptolunmayan milletlerin kurtuluşunu ıspat etti.

          Milli benliğimizi,milli ruhumuzu kaybetmeyelim.Kültürümüzü yaşayalım.medeniyet yarışında önde olalım.

          19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun.

          “Ahlak insanın aynası,kültürde milletlerin aynasıdır.” Zekeriyya İlleez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ