YERELDEN ULUSALA GENÇLİK POLİTİKALARI PROJESİ İÇ ANADOLU BÖLGESEL SEMİNERİ NEVŞEHİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YERELDEN ULUSALA GENÇLİK POLİTİKALARI PROJESİ İÇ ANADOLU BÖLGESEL SEMİNERİ NEVŞEHİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

genc

Türkiye’nin gençlik politikaları şekilleniyor! Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Erasmus+ programı kapsamında “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları’’ projesi İç Anadolu Bölgesel Semineri NEVŞEHİR’de başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Erasmus+ programı kapsamında, T.C. AB Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Proje Destek Ofis Koordinatörlüğü’nün yürüttüğü “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları (From Local to National-Youth Policies)” adlı proje kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde çalıştaylar gerçekleştirilmekte ve 81 ilden gençlerin bölgesel politika belgelerini oluşturmaları üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Bu bağlamda “İç Anadolu Zirvesi-Bölgesel Çalıştayı” NEVŞEHİR’ de başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. İç Anadolu Bölgesinde yer alan illerden katılımcıların yer aldığı çalıştayda “Ulusal Politika Belgesi” oluşturulması için eğitim ve analizlerin yer aldığı bir dizi çalışma faaliyeti yürütülmüştür. Türkiye’de gençlik kavramı, gençlik katılımı ve gençlik politikaları kapsamında Nevşehir’de düzenlenen ve 3 gün süren İç Anadolu Bölgesel Semineri sonucunda katılımcılarla 1 adet bölgesel politika belgesi oluşturulmuştur. 3 gün süren seminer boyunca Türkiye’de gençlik politikaları, gençlik politikası nasıl olmalı, ihtiyaçların haritalandırılması, ihtiyaca yönelik politika oluşturma, bölgesel ihtiyaçlar ve gençler, bölgesel politika belgesinin oluşturulması gibi konular üzerinde katılımcılarla çalışmalar yapılmıştır.

Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları, ulusal bağlamda gençlik politikalarının şekillenmesini ve gençlerin sürece dahil edilerek bu sürecin uygulanmasını hedefler. Bu sürece, gençleri, kamu kurumlarının temsilcilerini, STK’ları dahil ederek, gençlik politikalarının etkilenen bütün grupları içerisine alan bir yaklaşım izler. Projenin amaçları, ulusal gençlik politika belgesinin gençlerin ihtiyaçlarını odağa alarak düzenlenmesini sağlamak, yerel odaklı ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik gençlik politikalarının şekillenmesine katkı sağlamak ve gençlerin demokratik karar alma mekanizmalarına katılımını kolaylaştırıcı mekanizmaların oluşmasına ön ayak olmaktır.

Proje sonucunda ortaya çıkartılacak çıktılar; Bölgesel Gençlik Politika Belgeleri, Ulusal Gençlik Politika Belgesi, Gençlik Politikası Oluşturma Süreci – Gençler ve Gençlik Çalışanları için Klavuz ve Türkiye’de Gençlik Profili ve Gençlerin İhtiyaçlarıdır.Oluşturulan bu çıktılarla gençlik alanında politika üretme süreçlerine katkı sağlanması beklenmektedir. Uzun vadede, projenin gençlik çalışmalarına, gençlik politika yapıcı ve uygulayıcılarına bir rehber niteliği olması ve gençlik hizmetlerinin ve üretilen gençlik politikalarının kanıt-temelli ve ihtiyaca odaklı olmasına katkı sağlanması beklenmektedir.

Tüm bölgesel çalışmalar sonrası 2018 yılı Ocak ayı itibari ile Ulusal Zirve Ankara’da gerçekleşecek ve akademik çalışmalar, veriler doğrultusunda üç gün boyunca yapılan projenin çıktıları sunulacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ