Türk Kültür Vakfı ‘Gençlik Zirvesi’ni Kapadokya’da gerçekleştirdi

Türk Kültür Vakfı ‘Gençlik Zirvesi’ni Kapadokya’da gerçekleştirdi

Turk_Kultur

Kültürlerarası hareketlilik ve öğrenme alanında faaliyetler yürüten Türk Kültür Vakfı, birlikte yaşama iradesi ve yeteneğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği ‘Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı’nın ardından 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Kapadokya’da Gençlik Zirvesi düzenledi

Türk Kültür Vakfı, birlikte yaşama iradesi ve yeteneğini geliştirmek amacıyla 22-28 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye’nin 9 farklı şehrinde gerçekleştirdiği ‘Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı’nın ardından, 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Kapadokya’da ‘Gençlik Zirvesi’ düzenledi. Eskişehir, Adana, Uşak, Zonguldak, Rize, Bursa, Isparta, Edirne ve Erzincan’dan programa katılan 14-16 yaş aralığındaki 200 öğrencinin deneyimlerinin paylaşıldığı zirveye aileler, öğrenciler, öğretmenler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerin olduğu yaklaşık 300 kişi katıldı.

“Medeniyetin beşiği bu kadim topraklarda Türkiye Kardeşleri Programı’nı hayata geçirdik”

Yurt içi ve yurt dışında ‘kültürlerarası değişim ve gelişim’, ‘deneyimsel öğrenme’ alanlarında faaliyetler yürüten Türk Kültür Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mete Fanuscu, Gençlik Zirvesi’ne ilişkin yaptığı açılış konuşmasında, “Kültürel hareketlilik yoluyla evrensel barış ideali için 65 senedir yurtdışında gerçekleştirdiğimiz kültürlerarası öğrenme programlarının bir benzerini, medeniyetlerin beşiği olan bu kadim topraklarda da hayata geçirmek için 3 yıl önce Türkiye Kardeşleri Yurtiçi Değişim Programı’nı hayata geçirdik. AFS Gönüllüleri Derneği ve öğretmenlerimizin desteği ve fedakarlığıyla çıktığımız bu yolda en önemli amacımız, yaratacağımız sosyal etki ile, toplumsal kaynaşmaya, birbirimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya katkıda bulunmaktır” dedi.

“Katılımcılarımız engelli ve yaşlı merkezlerini ziyaret ederek gönüllü faaliyetlerde yer aldı”

Fanuscu, sözlerine şöyle devam etti: “Katılımcılarımız, bulundukları bölgeleri daha iyi tanımak için tarihi ve kültürel ziyaretlerde bulundular. Engelli ve yaşlı merkezlerini ziyaret ettiler. Yerel sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelme, okul boyama gibi gönüllü faaliyetlerde yer aldılar. Kendi toplumunun dinamiklerini deneyimsel şekilde kavrayan katılımcılarımız, aktif vatandaşlık bilinciyle donandılar. Bu donanımın, yaşadıkları topluma etki etmesi ve onu dönüştürebilmesini tüm kalbimizle diliyoruz”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ