SÖMÜRGE-HAYATA AÇMA

SÖMÜRGE-HAYATA AÇMA

zekerriya

HÜR DÜŞÜNCE                                                                       ZEKERİYYA İLLEEZ

Zekeriyya_illeez@mynet.com                                        Em.Uz.Sosyal Bil.(Tarih)Öğretmeni

                                              SÖMÜRGE-HAYATA AÇMA

          Her toplum kültürel değerleriyle birlikte medeniyetlerini oluşturmuştur.

          Her toplumun kendine özgü yapısı olduğu için başka toplumlarla benzer-ortak yapıları olduğu gibi farklı durumları da vardır.

          Toplumların farklı özellikleri,toplumun adını ve kimliğini ifade eder.

          Her toplumun amaçları-idealleri vardır. Bu amaçlar ve idealler kısa ve uzun vadeli,plan ve projeye dayalıdır.

          Toplum içinde de farklı düşünce ve fikirlerden dolayı amaçlarına ulaşmak için farklı plan ve projeler vardır. Bunlar genelde siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin işidir.

          Ülke içinde düşünce,fikir varsa plan ve proje farklılıklarının getirdiği yarış,çatışmalar olacaktır. Tabi bu durumu en sağlıklı hür düşünce,hür fikir,hür irade ortamı içinde olacaktır.

          Toplumlar kendi içinde rekabet ve işbirliği içinde olurken; aynı şey dışarıda da devam eder. Yani toplumlar arası ve devletler arası rekabet ve işbirliği…

          Dünya tarihi içindeki rekabetler, bloklaşmaları ve çatışmaları- savaşları ortaya çıkarmıştır.

          Kimliklerini kaybeden toplumlar,savaşlarla birlikte hem köle ve esir olmuşlar,hemde devlet kurma durumlarını kaybetmişlerdir.

          Türk Milleti dünden bugüne varlığını devam ettirmiştir. Şu anda bile Türkiye dışında bağımsız olan; Azerbaycan,Kazakistan,Özbekistan,Türkmenistan,Kırgızistan,Tacikistan,KKTC devletleri vardır. Tarihte en çok devlet kuran millet Türklerdir.

          Türk Milleti çok güçlü ve büyük devletler kurmuş,fetihler gerçekleştirmiş ve hiçbir zaman sömürgeci olmamıştır.

          Öteden beri var olan bu günde CFR olarak bilinen Siyon+Haç ittifakını oluşturan Uluslararası Yüksek Konseyin hedefi;tek merkezli dünya hakimiyetini kurmada ki engeli Türklerdir!

          Türkler tarih boyunca gittikleri yerleri etkilemişler,aynı zamanda etkilenmişlerdir.

          Türkler aldıkları yerleri hayata açmışlar. Huzur ve medeniyet götürmüşlerdir.

          Türkler aldıkları yerin halkına hoşgörü içinde davranmışlar,asimile edip-köle yapma yerine;dillerinde,dinlerinde,yaşayışlarında serbest bırakmışlardır. Aldıkları yerin halkına saygı göstermişlerdir. Hatta devlet gelirlerinde az payı olan yerlere de destek olmuşlardır.

          Türklerde insana değer ver ki yaşasın,devlette yaşasın anlayışı esastır. İslamiyetin kabulü ile bu daha bir anlam kazanmış,hizmet Allah rızası anlayışı ile daha zenginleşmiştir.

          Tarihte Türklerin aldıkları yerin halkına iyi davaranması,adaletli,hakkaniyetli olması;o yerin halkının Türkleri umut,kurtarıcı görmeleri ile hakimiyetleri ve güçlenmeleri daha kolay olmuştur. Bu durum ve Türklerde var olan; “Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresi”,” Fetih anlayışı” hayata açma stratejisi her zaman dünyaya hükmetmeye çalışan emperyalist güçleri tedirgin etmiş,kıskandırmıştır.

          Türkler için Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresi;kimine göre Turan,kimine göre de Kızıl Elma’dır. Insanlığın huzur,mutluluk içinde yaşaması için  hayata açmasıdır.

          Türklerde doğuştan var olan demokrat karakteri,hoşgörü anlayışı mazlum toplumlara iyi örnek olurken,emperyalist güçlerin kabusu olmuştur.

          Tarihte,Türklerin İslamiyeti yayıcısı,koruyucusu,kılıcı olma vasıfları sanki adını ifade etmese de; Kur’an’ı Kerim de;Maide Suresi  54.ayetinde biz Türklerin durumunu belirtmektedir.

          Türk Milleti-Türklüğün varlığı, İslamında o yerde varlığını tescil eder. Onun için “ Siyon+Haçlı İttifakı,”Türk Milleti ve Türklük” üzerine gitmişlerdir. Haçlı Seferleri,Siyon Projeleri hala devam etmektedir.

         Ne yapsalar nafile…! Türklüğün büyük kültür ve medeniyet varlığı; gelecekte bütün dünyayı aydınlatacak,insanlık huzur ve mutluluk içinde olacaktır.

         Allah Sırat-ı Müstakimde olanlarla beraberdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ