Ş.Polis Halil GÜN Ortaokulu E-Twinning Projeleri

  • 04 Şubat 2022
  • 97 kez görüntülendi.
Ş.Polis Halil GÜN Ortaokulu E-Twinning Projeleri

Şehit Polis Halil Gün Ortaokulunda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında  5 e-Twinning projesi devam etmektedir. Okul öğretmenlerinden Gülcihan ÖNER , Meryem BOZDOĞAN ve Hacer ÖZDİL  tarafından yürütülen projeler öğrencilerin İngilizce eğitimine üst düzey katkı sağlamaktadır.

Projeler:

 

1.LET’S BUILD A BRIDGE BETWEEN CULTURES

 

(MERYEM BOZDOĞAN)

 

Projenin temel amacı, yabancı dil öğrenmenin temelini oluşturan öğrencilere kendi kültürlerini tanıtarak ve diğer kültürleri keşfederek öğrencileri çeşitli etkinliklere dahil etmek ve eğlenceli bir şekilde İngilizce öğrenmeye teşvik etmektir. İletişim becerilerini geliştiren, ufkunu genişleten, kültürel değerleri tespit eden öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin dörtlü İngilizce becerilerine karşı olumlu tutuma sahip olmalarını istiyoruz. Ortaklar işbirliği içinde çalışacak. Her görev ekiplerle gerçekleştirilecek şekilde planlanmıştır.

 

https://youtu.be/3j861FE7_zM

 

https://youtu.be/p1u5W6PUIds

 

https://youtu.be/9MCriIWNI-A

 

https://youtu.be/ybXinY_328w

 

https://youtu.be/dlnMuhuwvGg

 

https://youtu.be/yi3zN91pNrg

 

https://youtu.be/7KixcKktY_8

 

https://youtu.be/-V-EkACDLrs

 

 

 

2.FARKLI YAŞAMLAR FARKLI İKLİMLER (DIFFERENT LIVES DIFFERENT CLIMATES)

 

(MERYEM BOZDOĞAN)

 

İklimin insanlar ve çevre üzerinde birçok etkisi vardır. İklim, insanların yeryüzündeki dağılımını, ekonomik faaliyetlerini, yiyecek ve giyeceklerini, fizyolojik gelişimini, karakterini ve kültürel faaliyetlerini etkiler. İklim, yaşamı şekillendiren önemli bir faktör olmasına rağmen iklim konusunda yeterli farkındalık bulunmamaktadır. Bu proje ile okullarımızda ve çevremizde iklim konusunda farkındalık yaratacağımızı düşünüyoruz.

 

https://youtu.be/cyAGsRtIroc

 

https://youtu.be/RgQw745FczQ

 

 

 

3.Küçük Plastikleri Yakala (Grab The Little Plastics)

 

(GÜLCİHAN ÖNER)

 

Atık ve geri dönüşüm konularında yapılan projelerde genellikle plastik şişeler, kutular, ambalajlar vb. büyük parçaların ayrıştırılması ve toplanması hedeflenmektedir. Oysa atık olarak görülmeyen, çöpe atılan ve ayrıştırma sahalarında, yığınların içinden fark edilip ayıklanamayan bir çok küçük plastik parça mevcuttur. Bunlara örnek olarak; şişe kapakları, kapakların altındaki halkalar, paket lastikleri, tost ekmeklerinin ağzındaki sarı kilitler, tekli çay-kahve ambalajları, deodorant şişelerinin kapakları, tekstil ürünlerinin etiketleri, kırılan oyuncak parçaları gibi bir çok parça gösterilebilir. Bu parçalar karıştığı toprağın yapısını bozmakta, karıştığı sularda balıkçıl kuşlar ve deniz canlılarının ölümüne neden olmakta ve balıklar aracılığıyla mikroplastik olarak besin zincirine dahil olmaktadır. Projemizle öğrencilerimize küçük plastik parçaların neler olabileceğini ve zararlarını anlatıp, bu parçaların kullanım yerlerinde çöpe gitmeden toplanmasını sağlamak istiyoruz.

 

4.Mavi Bilyeden Uzaya – Dünya

 

(GÜLCİHAN ÖNER)

 

Projemiz Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya TÜBİTAK 4004 Projesini yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuştur. Projemiz astronomi, uzay bilimi ve havacılık hakkında doğru bilgilerle ortaokul öğrencileri arasında farkındalık yaratmak için tasarlanmıştır. Öğrenciler, kendilerini rahatça ifade edebilecekleri demokratik öğrenme ortamlarında eğlenerek yapacakları çalışmalarla evrenin derinliklerini keşfedecekler. Ayrıca galaksimizi, teleskoplarımızı ve astronomi günlüğümüzü kullanarak astronomlar, astronomi tarihi, takımyıldızları, uzay bilimleri ve havacılık hakkında bilgi edinecekler. Projemizde Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik teknolojileri kullanılacak olup, bu konularda öğretmen ve öğrenciler bilgilendirilecektir.

 

5.Yeteneğimi Oyunlarla Keşfediyorum

 

(HACER ÖZDİL)

 

Bireyin sosyal, bilişsel ve fiziksel gelişimini sağlayan; bireyin eğlenceli ortamlarda mutluluk düzeyini arttıran, sağlıklı gelişime katkıda bulunup zararlı ve istenmeyen ortamlardan uzaklaştıran, eğitime ve öğretime katkı sağlayan unsurdur spor. Spor yoluyla birey; saygıyı, hoşgörüyü öğrenir ve sorumluluk alma duygusu gelişir. İstenen bu kazanımların öğrenciye aktarılması oyunlar aracılığıyla da olmaktadır. Öğrencilere spor ortamı içinde sağlıklı bir bedene sahip olabileceklerini öğretirken geleneksel oyun türleri ile geçmişte var olan spor kültürünü de öğretmiş olacağız. Katılımcılar oynayarak, eğlenerek öğrenecekler. Katılımcı gruplardaki öğrencilerin sportif eğitsel oyunlar eşliğinde farklı ülkelerin de spor kültürünü öğrenmesi amaçlanmaktadır. Bilişim teknolojilerinin kullanımının geliştirilmesi, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi ve yeni oyun fikirlerinin ortaya çıkması/çıkarılması amaçlanmıştır.
Proje sonunda uygulanan eğitsel oyunlar bir kitap içeriğinde toplanacaktır.

 

Projemiz etkinliği sayesinde Kodlama haftasında Şehit Polis Halil GÜN Ortaokulu Codeweek Mükemmellik sertifikası almayı  başarmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ