NEVÜ’den 24. Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu

NEVÜ’den 24. Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından “24. Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu” düzenlendi.

“24. Uluslararası Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu”, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından online (çevrimiçi) olarak 7-9 Ekim tarihleri arasında NEVÜ destekleri ile MicrosoftTeams programı üzerinde gerçekleştirildi. 7 Ekim Çarşamba günü ilk olarak NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Budak’ın açış konuşması ile başlayan etkinlikte, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun konuşmasına yer verildi.

Gelenek olduğu üzere her yıl sanat tarihi camiasının duayen isimlerinden birinin gerçekleştirdiği sempozyum açılış konuşmasını bu yıl Prof. Dr. Selçuk Mülayim video kayıt yoluyla yaptı.

Sempozyumda 101 Bildirinin Sunumu Yapıldı

Sanat tarihi alanında yeni konu ve araştırmaların tartışıldığı, disiplinler arası çalışmaların paylaşıldığı “Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu”, MicrosoftTeams programı üzerinden sanal olarak oluşturulan 3 salonda 3 gün boyunca eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 101 bildirinin sunulduğu sempozyum, Türkiye’deki üniversitelerin sanat tarihi bölümlerinden akademisyenlerin yanında, serbest araştırmacı ve öğrencilere açık olarak 3 salonda aynı anda toplamda 150 katılımcı ortalamasıyla yoğun izleyici ile devam etti.

9 Ekim Cuma günü son konuşmaların ardından 1 numaralı salonda yapılan kapanış oturumu 90 katılımcıyla gerçekleştirilirken, kapanış konuşmasını Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Baş video kayıt yoluyla yaptı. Sempozyum kapanış oturumuna katılan araştırmacılar pandemi nedeniyle yüz yüze yapılamasa da online etkinliğin başarılı olduğunu ve bilimsel faaliyetlerin sürdürülmesinin memnuniyetini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ