Kapadokya Üniversitesinde Eko-Liderliğin Sosyal ve Duygusal Mimarisi

Kapadokya Üniversitesinde Eko-Liderliğin Sosyal ve Duygusal Mimarisi

künka

Kapadokya Üniversitesinde, “Yeni Zamanlar İçin Yeni Bir Liderlik: Eko-Liderliğin Sosyal ve Duygusal Mimarisi” başlıklı atölye çalışması ve seminer düzenlendi.

Yansıtıcı Öğrenme- Türkiye & MUSE İnsan İlişkileri Merkezi Direktörü, Uluslararası Liderlik ve Grup Süreçleri Danışmanı Muzaffer Mustafa’nın katılımıyla 11 – 13 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenen etkinlikte, Psikoloji bölümü ve diğer bölüm öğrencileri 2 gün boyunca atölye çalışmaları yaptılar.

Atölye çalışmalarının değerlendirildiği seminerde öğrenciler ve akademisyenlerle buluşan Muzaffer Mustafa, “İki gün boyunca başta Psikoloji bölümü öğrencisi arkadaşlarımız olmak üzere farklı bölümlerde okuyan öğrenci arkadaşlarımızla günde 8 saati bulan ve çok verimli diyebileceğimiz atölye çalışmalarına imza attık. Sosyal dünyada liderliği bağlamsallaştırmak atölye çalışmaları boyunca kilit bir konu oldu. Atölye, katılımcılarının deneyimlerinin liderlik yaklaşımlarını ve görüşlerini nasıl etkilediği ve şekillendirdiği, biyografileriyle ilişkisinin araştırıldığı, sosyal ve profesyonel yaşamda yerimizin neresi olduğunun belirlenmeye çalışıldığı ve deneyimlendiği bir öğrenme ortamı yarattı bizlere. İyi toplum oluşturmak için iyi niyetle hareket eden kişiler olabilmenin önemini yeniden keşfettik. Daha iyi insan olabilmek için iyi niyetin yaşamımızın ve çalışmamızın merkezinde olduğu bir yerden başlamak durumundayız. Bu aynı zamanda otantik olma, değerlerle, cesaretle ve bütünlükle yaşama, iyi niyetle çalışma, kendimizi tanıma, anlamaya odaklanma demektir. İyi toplum ise ulaşılacak ütopik bir son noktadan ziyade; daha iyi bir dünya yaratmak için arzu duymak, başkalarıyla bağlantı kurarken deneyimlediğimiz bir haldir” dedi.

Geleneksel liderlik biçimlerinin artık günümüz ağ toplumunun gerekliliklerini karşılamaktan uzak olduğunu vurgulayan Muzaffer Mustafa, “Bireysel, kurumsal ve toplumsal sınırların akışkan olduğu ve birbiri içine geçtiği sınırlarla muhatabız bugün. Bireylerle derinlemesine çalışırken bile, bireyin içerisinde bulunduğu bağlamla beraber aramızda olduğunu biliyoruz. Yapmaya çalıştığımız, bireyi kendi bağlamıyla ve onları şekillendiren sosyal bağlamlarla aralarındaki ilişkileri görünür kılmaya, birleştirmeye ve anlamlandırmaya yardımcı olmaktır. İçerisinde bulundukları sosyokültürel bağlamın ve parçası oldukları networklerin duygularını ve davranışlarını etkileme şekillerini anlamaya başlayarak, liderliğin biyografik bir süreç olduğunu fark etmektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ