Avanos Belediyesi 2091m2 İnşaatın Hurdası Karşılığında Eski Yurt Binası Yıkım İşini İhaleye Açıyor

  • 23 Mayıs 2022
  • 204 kez görüntülendi.
Avanos Belediyesi 2091m2  İnşaatın Hurdası Karşılığında Eski Yurt Binası Yıkım İşini  İhaleye Açıyor

T.C.

AVANOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 ESKİ YURT/OTEL BİNASI ENKAZINDAN ÇIKACAK HURDA MALZEME KARŞILIĞI YIKIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

(BODRUM+ZEMİN+1. KAT HARİÇ)

 

 

  • Yıkımı yapılacak bina; Nevşehir İli, Avanos İlçesi, Orta Mah. Atatürk Caddesi taş körü yanı 612 ada, 1 parselde kaim Bodrum+Zemin+4 Normal Kat+ Kısmi Su Deposu Katılı betonarme karkas yapı tarzında binadır.

 Belediye Bloğu: 1 Bodrum, 1 Zemin,  4 normal kat (ve Kısmi su deposu katı)  olmak üzere toplam 6 katlı olup; bina taban oturumu 1002 m2 kullanım alanına sahiptir. Belediye bloğu olarak kullanılan eski otel/yurt binasının üstten 3 normal katı ve su deposu katının  (2091m2) yıkımından ibarettir. (Bodrum+Zemin+1.Kat yıkım haricidir)

Dükkân Bloğu: Bodrum Kat ve 1 zemin kat olmak üzere toplam 2 katlı olup tamamı yıkım kapsamı dışındadır.

 

  • Binalardan Belediye Bloğu; çatıdan başlamak üzere 1. Kat üst tabliye seviyesine kadar (4. Kat,3 Kat,2 Kat ve Su deposu Katı) yıkılacak. Bodrum kat, Zemin Kat ve 1. Normal Kat taşıyıcı sistemi ile Dükkân Bloğun taşıyıcı sistem ve duvar, kolon, kiriş, taban ve tavan betonları ile kapı, pencere, havalandırma sistemleri ve içinde mevcut kazan dairesi, elektrik, su doğalgaz tesisatları muhafaza edilecek ve herhangi bir zarar ve hasar verilmeyecektir. Yıkım esnasında oluşabilecek her türlü hasar yüklenici firma tarafından en geç 24 saat içerisinde ıslah edilecektir. Bunun için yüklenici firmaya herhangi bir ücret ödenmeyecektir. Süresi içinde ıslah edilmeyen veya edilemeyen hasarlar İdare tarafından yapılarak veya harici firmalara yaptırılarak bedeli yüklenici firmanın hasar teminatından tahsil edilecektir.

Belediye Bloğu 1. Normal Kata katta kadar yıkılana kadar Dükkân Bloğu mevcut olan işletmede hizmet vermeye devam ettiğinden oluşacak hasarların İşletmeye mani hal oluşturması durumunda işletme zararını yüklenici firmadan tazmin etme hakkını İdare saklı tutar.

Yalnızca Belediye Bloğunun üstten 3 Normal katı ve su deposu katı; çatıdan başlamak üzere 1 kat üst tabliyesine kadar yıkılacaktır. Binalarda çıkan tüm molozlar ve atıklar şantiye dışına nakledilecektir. Yıkım öncesinde kritik noktalarda, yerlerde kontroller edilerek hatalara, kazalara vb. sorunlara yol açmamak için yüklenici inceleme ve çalışmalar yapacaktır. İdarece gösterilen binanın yıkımına başlamadan önce yüklenici tarafından incelenecek, gerekli tedbirler alındıktan sonra işe başlanacaktır.

Yüklenici yıkıma başlamadan önce yıkılacak yapının malzeme ve hasar özellikleri ile taşıyıcı sistem ve taşıma gücü özelliklerini inceleyerek yapıda ve yapı çevresinde etkilenebilecek diğer yapı, altyapı, tesisat (elektrik, su, doğalgaz, Telekom, kanalizasyon vb.), trafik, insanlar ve çevre açısından alınacak güvenlik iş ve işlemleri içeren bir yıkım planı hazırlayacaktır.

Yıkım esnasında yıkılmaması gereken Belediye Bloğu B+Z+1. Normal kat ve Dükkan Bloğunun hasar görmemesi için gerekli önlemler belirlenecek, belirlenen önlemler alındıktan sonra yıkım yapılacaktır.

 

  • Belediye Bloğunda yıkılacak katlar bağlantı yerlerinden ayrılacak ve bağlantı bölümleri gürültü ve tozdan etkilenmeyecek şekilde kapatılacak ve yıkım işlemine bu tedbirler alındıktan sonra devam edilecektir. Ayrıca yıkım esnasında tozun oluşmaması için yıkım bölgesi ve molozlar sürekli ıslatılacak, yıkımdan çıkacak olan bina üzerindeki molozlar tozuma olmaması için gerekli görülürse koruge borular yardımı ile bina üzerinden aşağıya indirilecektir.

 

  • Yıkımı yapılacak binada elektrik olan hatlar sigorta ya da TMŞ gruplarında uçları çıkartılarak önlem alınacaktır. Yıkım işlemi yapılmadan önce görevli personel ile görüşülmesi elektrik hatları(AG ve OG) konusunda gerekli önlemlerin alınması yüklenici firmaya aittir. Yapılacak çalışmalardan doğacak herhangi bir zarardan yüklenici sorumludur.

 

  • Yıkımı yapılacak bina ile çevresinde risk altında olan binalarda elektrik, doğalgaz, su, iletişim vb. bağlantıların bir gün öncesinden kesilmesi için ilgili birimlerle irtibata geçerek yıkım yapıldığı günlerde bu bağlantıların kesilmesi sağlanacaktır.

 

  • Yıkımı yapılacak Belediye Bloğunun doğalgaz tesisatının KAPADOKYA ENERYA A.Ş. ile görüşülerek kesilmesi gerekmektedir. Yeni Doğal gaz bağlantısı için gereken tüm yapım, projelendirme ve müşavirlik bedelleri dahil yükleniciye aittir.

 

  • Yıkımı yapılacak binalarda Elektrik, Doğalgaz, Telefon ve Su hatları kesilmedikçe binanın yıkımı yapılmayacaktır.

 

  • Yıkımı yapılacak binanın Elektrik, Doğalgaz, Telefon ve Su hatları ile ilgili tüm sorumluluk yükleniciye aittir. Bu hizmetlerin sonlandırılması için yapılacak giderler yükleniciye aittir.

 

  • Söz konusu binanın yıkımı patlayıcı ile yapılmayacak, yıkımı yapılacak olan yapı yukarıdan aşağıya sırayla kat eksiltme yıkım tekniğine göre yapılacaktır.

 

  • Yüklenici firmanın mutlaka Müteahhitlik Yetki Belgesi (YAMBİS) olmak zorundadır.

 

  • İşyeri tesliminden sonra Yüklenici, İdare ile toplantı yaparak mahal ve yapılacak işler hakkında birlikte iş programı yaparak İdareye teslim edecektir. Sökümler ve yıkımlar; iş programı doğrultusunda yapılacaktır.

 

  • Söküm ve yıkım işlerinde kullanılacak ekipmanlar, yöntemler ve ilerlenecek sıra yüklenici firma tarafından sahada görev verilecek olan İnşaat Mühendisi nezaretinde belirlenecektir. Sahada yapılacak olan işlerin sıralamasına göre ekipler çalıştırılacak ve aynı bölgede aynı anda iki ekip çalıştırılmayacaktır. Bölgesel olarak emniyet bantları ile ekiplerin çalışma alanları güvenlik altına alınacaktır.

 

  • Yıkım alanı içerisinde yüklenici firma tarafından fiilen mutlaka bir adet İnşaat Mühendisi bulundurma zorunluluğu olacaktır. İnşaat Mühendisinin şantiye sahasında bulunmadığı her bir gün için İdare, Yükleniciye 1.000,00 TL (BinTürkLirası) ceza kesebilir.

 

  • maddede bahsedilen mühendis minimum 5 yıl deneyimli olmalıdır.

 

  • Söküm ve yıkım sürecinde 1 adet Kırıcılı Paletli/Lastıikli iş makinesi, 1 adet 1 tonluk lastik paletli kırıcılı mini ekskavatör (bina üzerinde çalışabilecek) ve çeşitli el aletleri kullanılacaktır. Ayrıca sahanın teslim edilmesi aşamasında 1cx Lastik Tekerlekli Mini Makine kullanılacaktır. Makine parkının ihtiyaca göre artırılması veya azaltılması durumunda mutlaka idareye bilgi verilecektir. İlgili idarenin uygun görmesi halinde ilave makine yüklenici tarafından sağlanacak ve bütün giderleri yükleniciye ait olacaktır. İdarenin yıkım için kullanılacak hiçbir iş makinesi ve el aletinden sorumluluğu olmayacaktır.

 

  • Moloz nakilleri gece ve gündüz İdareden izin alınmak kaydı ile gerçekleştirilecektir.

 

  • Yüklenici saha içerisine sigortasız personel sokmayacaktır. Her bir personel çalışacağı alanlar üzerinde İSG eğitimi almış olmak zorundadır. Yüklenici personellerin aldıkları eğitimlerin sertifikalarını İdareye bildirmekle ve kendi dosyasında saklamakla yükümlüdür.

 

  • İşlerin yapım süresi içinde çevrenin korunması (gürültü, çevre kirliliği vb.) yüklenicinin sorumluluğundadır.

 

  • Yüklenici yıkım işlemi sırasında her türlü emniyet tedbirini alacaktır. Yıkım işlemi esnasında meydana gelebilecek her türlü kazanın sorumluluğu yükleniciye aittir.

 

  • Yıkımdan önce yapının içindeki doğalgaz, kanalizasyon, telefon, su, elektrik, lpg tankı ve tüpü, tıbbi gaz vb. ile ilgili gerekli tedbirler alınacaktır. Bunların kullanılması gerektiği hallerde yapı dışında özel koruyucular içine alınacaktır.

 

  • Yüklenici yıkım esnasında oluşacak tozun yayılmasını ve yıkıntıların etrafa saçılmasını önlemek için gerekli tedbirleri alacaktır.

 

  • Bina etrafında binanın yıkımına teknik olarak engel teşkil edecek herhangi bir şey (çevre duvarı, bahçe kapısı, ağaç vb.) üzerinde İdarenin izni alındıktan sonra gerekli işlem yapılacaktır.

 

  • Yıkılacak kısmın etrafında en az yapının toplam yüksekliği kadar güvenlik alanı bırakılacak ve bu alan korkulukla çevrilecektir. Boş alan bulunmaması gibi nedenlerle bu yükümlülüğün yerine getirilmesi imkânı yok ise yıkım sırasında fırlayacak parçaların etrafa zarar vermesini önlemek için yapı etrafı gerekli yükseklik ve dayanaklılıkta bir perdeyle çevrilecektir. Yıkım esnasında mevcut yapılara sıçrayacak parçalardan korumak için gerekli olan önleyici elemanların tertibi yükleniciye aittir.

 

  • Yüklenici iş süresince yıkım esnasında etraftaki yapılara herhangi bir zarar gelmesini veya personelin ve işçilerin karıştığı kazanın vuku bulmasını engellemek için gerekli olabilecek tüm güvenlik ve emniyet tedbirleri alınacak ve bu konular ile ilgili olarak yürürlükteki tüm kurallar dikkate alınacaktır.

 

  • Yüklenici yıkılması gereken imalatlar dışında çevreye verdiği her türlü zarardan sorumlu olacak, verilen zararı giderecek veya bedelini ödeyecektir.

 

  • Yıkımda çalışan işçilere gözlük, koruma başlığı (baret), çelik burunlu ayakkabı, fosforlu yelek, paraşüt tipi emniyet kemeri, kulak koruyucu, solunum koruyucu, düşüş durdurucu vb. kişisel koruma araçları verilecektir. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunundaki hükümler yüklenici tarafından yerine getirilecektir.

 

  • Yıkım esnasında çalışacak işçilerin davranış ve çevre ile ilişkilerinden yüklenici sorumlu olacaktır. Düzeni bozucu davranışta bulunan işçi İdarenin istemi doğrultusunda yüklenici tarafından çalıştırılmayacaktır.

 

  • Yüklenici yıkım konusu ile ilgili mevzuatta bulunan her türlü belgeyi temin etmekle yükümlüdür.

 

  • Yüklenicinin taahhüt etmiş olduğu makine ve personel yıkım süresince yıkım mahallinde ve her yıkım ekibinde hazır bulundurulacaktır.

 

  • Yıkılacak kısımlar yıkılmadan önce ve yıkım sonrasında bol su ile sık sık ıslatılacak ve toz kalkmaması için gerekli tedbirler alınacaktır.

 

  • Yüklenici yıkım esnasında ortaya çıkan toz ve dumanın etrafa dağılmaması ve rahatsızlık vermemesi için her yıkım yerinde bir adet su tankeri bulundurulacak, yıkım ve yükleme esnasında sulama yapılacaktır. Su tankeri ve su temini yüklenici firma tarafından yapılacaktır.

 

  • Enkaz malzemenin kaldırılması, nakliyesi, söküm, döküm, hurda malzemenin ayıklanması gibi işlemler için ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.

 

  • Enkaz ve molozlar uygun bir yere (Belediyenin gösterdiği yere) Yüklenici bunun için ayrı bir ücret talep etmeyecektir.

 

  • Yüklenici zarar verdiği (tesisat, şebeke, hat vb.) yerleri onarmak veya bedelini ödemek zorundadır.

 

  • Yüklenici uygulamalar sırasında ortaya çıkan ve kullanımı yüklenici tarafından mümkün olmayan kendi tasarrufunda kullanmak istemediği yıkım ve söküm artığı malzemeleri ve enkaz parçalarını İdare veya Belediye tarafından belirlenen yerlere ya da özel döküm sahalarına naklederek dökecektir. Bu işlem için ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.

 

  • Yıkılan yapıdan çıkan her türlü moloz taşınarak götürülecek ve yıkım yeri temiz bir şekilde bırakılacaktır.

 

  • Yıkım işleri esnasında değerli bir eşyaya veya tarihi esere rastlandığı takdirde İdareye teslim edilecektir.

 

  • Yer tesliminden sonra on gün içerisinde yüklenici tarafından hazırlanan iş programı İdareye teslim edilecektir.

 

  • Yıkımla ilgili çalışmalar yüklenici tarafından görevlendirilmiş ehil kişi gözetimi altında planlanıp yürütülecektir.

 

  • Çevre yapılara herhangi bir zarar gelmesi halinde yüklenici firma doğrudan sorumlu olacaktır.

 

  • Yıkımda çıkan her türlü hurda (betondan çıkan hurda demir dahil) yüklenicinin tasarrufundadır.

 

  • Enkaz malzemenin kaldırılması için nakliye ve döküm gibi ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.

 

  • Yüklenici; yapmayı taahhüt ettiği işler için çalıştırdığı işçilere karşı doğrudan doğruya İşveren durumundadır. Bu nedenle işyerlerinde kendine ayrılan işlerde iş kazası ve meslek hastalığı olmaması için 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 4857 sayılı iş kanunu ve SGK kanunu ile ilgili yönetmeliklerde belirtilmiş olan İş sağlığı ve Güvenliğine ilişkin tüm önlemleri almak ve işyerlerinde uygulanmakta olan kurallara uymak, her türlü malzeme, araç ve gereçleri sağlamak, işyerlerinde bulundurmak, işçilerine kullandırmak, alınan önlemlere uyulup uyulmadığını denetlemek zorundadır.

 

  • İşçi sağlığı ve güvenliğini riske atabilecek uygunsuzluklar ( Kişisel koruyucuların kullanılmaması, kötü hava şartları, çevresel faktörler vb.) giderildikten sonra çalışmalar yapılmalıdır. Aksi takdirde, oluşacak can ve mal kayıplı kazalardan ve yapılan çalışmalarda yüklenici sorumludur.

 

  • Ayrıca yüklenici ileri tarihlerde yürürlüğe girecek olan İş sağlığı ve Güvenliği ile ilgili yönetmeliklerinde takibini yapmak ve gerekli yasal yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır.

 

  • Aksi halde gerek ihmal, gerekse dikkatsizlikten veya ehliyetsiz işçi çalıştırmaktan doğacak kazalardan dolayı her türlü cezai ve hukuki sorumluluk tamamen yükleniciye ait olacaktır. Avanos Belediye Başkanlığı bu nedenle her ne ad altında olursa olsun bir ödeme yükümlülüğünde kalırsa iş bu ödemeyi ticari avans faizi ile yükleniciden nakden ve defaten talep edebilecektir. Ayrıca söz konusu tutar yüklenicinin Avanos Belediye Başkanlığı nezdindeki her türlü alacağından mahsup edilebilecektir.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 6. Maddesi 1 fıkrasının a bendi hükmünce tehlike sınıfı ve çalışan sayısı dikkate alınarak bir adet (en az B sınıfı) iş güvenliği uzmanı kendi bünyesinde işin başından sonuna kadar bulundurmak zorundadır. İşyeri hekimi ve diğer hizmetleri ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden tehlike sınıfı ve çalışan sayısı dikkate alınarak hizmet satın almalıdır. Ortak sağlık ve güvenlik birimleri veya iş güvenliği uzamanı, iş yeri hekimi ile yapılan sözleşmenin bir kopyası Avanos Belediye Başkanlığına iletmek zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 22. Maddesi 1 fıkrası hükmünce elli (50) ve daha fazla çalışanın bulunduğu ve altı aydan fazla süren sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturmak zorundadır. Yüklenici, oluşturulan iş sağlığı güvenliği kurullarında alınan kararlar hakkında Avanos Belediye Başkanlığına bilgilendirmek zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 20. Maddesi 1 fıkrası hükmünce çalışanlar arasında yapılacak seçim veya seçimle belirlenemediği durumda atama yoluyla çalışan temsilcisi veya temsilcileri görevlendirmek zorundadır. Görevlendirilen çalışan temsilcisi veya temsilcilerinin isim listelerini Avanos Belediye Başkanlığına iletmek zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17. Maddesi hükmünce çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını sağlamak zorundadır. Yüklenici iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini 15.05.2013 tarih ve 28648 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesinde belirtilen eğitim konuları ve işyerinin faaliyet alanına göre benzer kanunlardan seçerek eğitim programlarını hazırlamak ve verilecek olan eğitimleri belgelendirmek zorundadır. Yüklenici çalışanlarına aldırdığı mesleki yeterlilik eğitimi sonucu verilen belgenin bir örneğini Avanos Belediye Başkanlığına iletmek zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 10. Maddesi hükmünce iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmak zorundadır. Yapılacak olan risk değerlendirmesi ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda hazırlanmalı ve bir kopyasını Avanos Belediye Başkanlığına iletmek zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17. Maddesi 3. Fıkrası hükmünce tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili çalışanlarına mesleki yeterlilik eğitimi aldırarak işe başlatmak zorundadır. Yüklenici çalışanlarına aldırdığı mesleki yeterlilik eğitimi sonucu verilen belgenin bir örneğini Avanos Belediye Başkanlığına iletmek zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 11. Maddesi 1. Fıkrası hükmünce çalışma ortamı, kullanılan maddeler, iş ekipmanı ile çevre şartlarını dikkate alarak meydana gelebilecek acil durumları önceden değerlendirmeli ve bu durumların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirler almak zorundadır. Acil durum planlarını hazırlamak, acil durumlarla mücadele için önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda uygun donanıma sahip eğitimli yeterli sayıda kişiyi görevlendirip araç ve gereçleri sağlayarak acil durum tatbikatları yapmak veya yaptırmak zorundadır. Yüklenici yapmış olduğu acil durum tatbikatların sonucunda oluşturduğu raporlamaların bir örneğini Avanos Belediye Başkanlığına iletmek zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 15. Maddesi gereğince çalışanları iş yerlerinde maruz kalacakları sağlık ve güvenlik risklerini dikkate alarak sağlık gözetimine tabi tutulmalarını sağlamak zorundadır. Yüklenici, çalışanlarının işe girişlerinde, iş değişikliğinde, iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerinde ve işin devamı süresince işyerinin tehlike sınıfına göre belirlenen düzenli aralıklarla sağlık gözetimini yaptırmak zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 4. Maddesi 1. Fıkrası a ve b bendi hükmünce çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli kişisel koruyucu donanımlar, araç ve gereçlerin sağlanması ve kullanılması ile ilgili alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını izlemek, denetlemek ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlamakla yükümlüdür.

 

  • Yüklenici 4857 sayılı iş kanununun 75. Maddesi hükmünce çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası düzenleyerek her türlü belge ve kayıtları saklamak zorundadır.

 

  • Yüklenici 25.04.2013 tarih ve 28628 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği kapsamında araç veya iş makinası kullanacak çalışanlarının ehliyet veya operatörlük belgesine sahip olanlarından görevlendirmek zorundadır.

 

  • Yüklenici İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği 7. Maddesi hükmünce işin yürütülmesi esnasında kaldırma araçları ile yapacağı çalışmalarda ilgili sorumluluklarını yerine getirecek, belirtilen sıklıkta, hükümet ve mahalli idarelerce kabul edilen teknik elemanlar tarafından kontrolleri yapılarak veya yaptırılarak raporlamalı ve kayıt altına almak zorundadır. Yüklenici istenildiği halde belgelerin bir örneğini Avanos Belediye Başkanlığına iletmek zorundadır.

 

  • Yüklenici İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği 10. Maddesi hükmünce ve iş ekipmanları ve bunların kullanımına ilişkin olarak bilgi ve yazılı talimatları çalışanlarının anlayacağı şekilde hazırlamak zorundadır.

 

  • Yüklenici 23.12.2013 tarih ve 25325 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliği 5. Madde hükmünce iş yerinde güvenlik sağlık işaretlerini bulundurmak ve uygun şekilde kullanmak zorundadır.

 

  • Yüklenici 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun 14. Maddesi hükmünce işin yürütülmesi esnasında bütün iş kazalarının ve meslek hastalıklarının kaydını tutarak gerekli incelemeleri yapıp bunlar ile ilgili raporları düzenlemek ve üç iş günü içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmek zorundadır. Yüklenici istenildiği halde belgelerin bir örneğini Avanos Belediye Başkanlığına iletmek zorundadır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ