2020 YILINA MERHABA

2020 YILINA MERHABA

zekerriya

HÜR DÜŞÜNCE                                                                             ZEKERİYYA İLLEE  illeezzekeriyya@gmail.com                                          Em.Uz.Sosyal Bil.(Tarih)Öğretmeni

                                                     2020 YILINA MERHABA

          2019 Yılını da olumlu olumsuz yönleriyle geride bıraktık.

          Denir ki;’ Geçen bir saniyeyi dünyanın bütün hazinelerini toplsan,geri getiremzsin.’ Zaman en değerli hazinedir. Kıymetini bilene!

          Her yeni yılın sonu ve başında ‘Gavur Bayramı’ Yılbaşı kutlamamsı Mülüman’a yakışmaz vb.sözler sarf edilir. Daha da ileri gidilir. Biz 31 Aralık’ta Noel’i değil Mekke’nin Fethini kutlayacağız.,denir.

          Noel Hz. İsa’nın doğumuna ithafen,Hıristiyanların 25-26 Aralık günlerinde ki bayramları-kutlamalarıdır.

          31 Ocak’ı 1 Ocak’a bağlayan gece Yeni Yıla geçiştir.Miladi Takvime göre tanzim edilmektedir.

          Mekke’nin fethi (Müşriklerden alınışı) 11 Ocak 630 yılıdır. Zaman olarak fark vardır.

          Şu anda Mekke ve Medine’yi  idare eden Suudi Yönetimi ve Suusdi Arabistan kimlerle beraberdir?

          Mekke’de ki Kabe üzerinde Şeytan’ın kanatları ve kendisi gibi görünen gökdelenler kimlerindir?

          Fahrettin paşa’nın; kutsal emanetleri Mekke ve medine’yi teslim etmem diyen,Ecyad kalesinde  aç kalıp Çekirge yiyen ve direnen o ruh nerede?

           Zaten de Güney Müslümanlığı diye adlandırılan Eşarilik-Vehhabilik içine gömülmüş olan Arap Dünyası;ABD,İsrail,İngiltere,Almanya,Fransa gibi ülkelerin emrinde görünmektedir.

          2020 Yılında ülkemiz ve dünyada ki gelişmeler gösteriyor ki;umut ve huzur verici olmaktan çok,güçlünün güçsüzü ezip sömürdüğü,,aktörleri vasıyasıyla  ülke halkının birbirine düşürüldüğü,emperyalizmin dünyada daha etkili ve güçlü hale geldiği,insan ve haklarının kağıt üzerinden başka değer taşımadığı,yer altı kaynaklarının büyük bölümünü elinde bulundurmasına rağmen İslam ülkelerinin biribirine düşürülüp sürekli Müslümanların birbirini öldürdüğü bir dünya yerine; herkesi birbirini kültürlerine saygı duyduğu, kardeşliğin-adaletin-barışın hürriyetlerin hakim olup yaşandığı, huzurlu ve mutlu bir dünya her zaman dileğimiz olmalıdır.

          Ülkemiz,” Hür Demokrat Büyük Türkiye “ ideali ile hür ve medeni dünya içinde önder ülke,TC Devleti olarak yerini almalıdır.

          2020’de aç fakir insanların azaldığı,üretime dönük yatırımlarla birlikte işsizliğin azaldığı,insanların yardımlarla değil çalışarak kazanıp yaşadığı,sadece tüketen değil üreten toplumun oluşması önemlidir.

          2020’de siyasi yapının kendi temellerinde buluşması ve etik yapının oluşması. Ekonomide üretime dönük yatırımların olduğu,halkının alnı açık başı dik,sırtı pek karnı tok refah ülkesi olması. Sosyal yönden zinanın,fuhuşun,uyuşturucu kullanımının azladığı,kadına ve çocuklara değer verildiği,herkesin güven içinde yaşadığı,kültürün yozlaşmadığı. Eğitim,sağlık,güvenlik başta olmak üzere,her yerde ‘Yasal Öncelikli’ ibaresiyle kişilerin imtiyazlı olmadığı,kendi ülkesinde garip,kendi ülkesinde parya durumuna düşülmediği bir toplum olması arzumuzdur.

          Adaletin güçlüden yana değil haklıdan yana gerçekleşmesi,dinin kullanıldığı değil yaşandığı bir ülke haline gelmemiz,hepimizin dileği olmalıdır.

          İnsanların hür düşünce,hür fikir,hür irade temelinde korkusuzca; sağlıklı,huzurlu,mutlu,onurlu yaşadığı bir ülke-devlet olmamız en önemli amacımız olmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ