2018’ DE 19 MAYIS

2018’ DE 19 MAYIS

zekerriya

HÜR DÜŞÜNCE                                                                       ZEKERİYYA İLLEEZ

Zekeriyya_illeez@mynet.com                                        Em.Uz.Sosyal Bil.(Tarih)Öğretmeni

                                                         2018’ DE 19 MAYIS

          Dünya coğrafyasına baktığımızda en eski ve derinlerde Türklerin varlığını görürüz.

          Doğuştan demokratik nitelikte,hürriyet ve istiklale aşık yapıda olan Türk Milleti;hep mazlumun yanında,zalimin karşısında olmuştur.

          Dünyada ki uluslar arası güçlerin amaçlarına ulaşmasında handikap Türk Milleti olmuştur. Malum bu emperyal güçler dünya coğrafyasında ki toplumları dize getirmiş ama Türkleri ele geçirememişlerdir.

          Esarete karşı hürriyeti,manda-himaye-koloniye karşı istiklali karakter edinmiş olan Türk Milleti,günümüze kadar iç ve dış bedhahlara rağmen varlığını devam ettirmiştir.

          Osmanlının son dönemlerinde ki siyasi hareketler (Ahrarlar,Hürriyet ve İtilaf,İttihat ve Terakki ) ve fikir akımları (Türkçülük,İslamcılık,halkın kendi,kendini yönetme düşünceleri…) devlette etkili olurken; bu siyasi hareketler,fikir ve düşünce akımları ve oluşan teşkilatlanmaların kimisine İngiliz,Alman,Fransız,Rus misyoner ve ajanlarının girmesi ve yönlendirmeleriyle; devlet adamlarının kimisi,İngiliz,kimisi,Fransız,kimisi Alman,kimisi Rus yanlısı olmaları sağlanmış,devlet yönetimi uzaktan kumandalı televizyona dönmüştür.

          Devleti idare eden beyinleri ele geçiren bu güçler nihayeti Osmanlıyı bölmüşler,parçalamışlar,25 devlet çıkmıştır. Esas amaçları olan Anadoluyu istila ile Türkleri Anadolu’dan atıp,böylece Anadoluda kendi denetimlerinde olan,Sıkay-Picot dan sonra Mondros ardından 10 Ağustos 1920 de Sevr ile federal yapı olacaktı.Sıkay-Picot antlaşması ardından Sevr antlaşmasıyla Ermenistan ve Kürdistan kurulacaktı!

          Haçlı Seferler,Siyon işbirliği ile devam ederken;tarihte nasıl ki 1176 da 2. Kılıçarslan Miryakefalonda,nasıl ki Selahattin Eyyubi’nin 1187 de  Kudüs’ü fethi ile haçlı seferlerinin önünü kesmiş,kırmızı kart göstermiş iseler;Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Kazım Karabekir’in Doğu Zaferi ardından Sakarya,Büyük Taarruzla emperyalizme geçit vermemiş,milli-üniter yapıda Türkiye Cumhuriyeti(TC) Devletini kurmuştur.

          Başta Türk Milletinin şehit ve gazilerine,Mustafa Kemal liderliğinde ki Milli Mücadele kadrolarına her zaman minnet ve şükran duygularımızı ifade etmeliyiz.Çünkü;Türk Bayrağı onların sayesinde dalgalanmakta,ezanımız onların sayesinde  okunmaktadır.

          Yoksa Milli Mücadeleye karşı çıkan Damat Ferit ve hempaları vasıtasıyla başta İngilizler olmak üzere,onların iznine tabi olarak yaşayacak,ibadet edecektik Yani manda,himaye,sömürge devleti olacaktık.

          Atatürk,Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi kıymetini bilelim,sahip çıkalım. Halen BOP çerçevesinde içi zehir dolu cıncık şekerini yemeyelim!

          Hempher,Lawrens,Paul Henze,Ruzi Nazarların siyaset-misyoner çizgideki aktörler ve oynanan oyunlasra itibar etmeyelim.

          Tarihte bazı olaylar vardır. Her olayın sebep-sonuç ilişkileri,fikir ve düşünce temelleri vardır. Bunu fark edmeyen başta aydınlar olmak üzere halk başka beyinlerin icazetine mahkum olur.İşte bu oyun ve vaziyete karşı duran kişi Mustafa Kemal.Olay; 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkıştır.

          İşte Samsun’a çıkış;iç ve dış hain güçlere karşı dik duruş,meydan okuyuştur.

          İşte 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkış;emperyalizmin maşalarına (İngiliz Muhipler Cemiyeti,Kürt Teali Cemiyeti,Teali İslam Cemiyeti vb zararlı cemiyetler) karşı dik duruş,meydan okuyuştur.

          19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkış; hürriyet ve istiklal meş’alesinin yeniden yakıldığı,Milli Mücadelelnin başlangıç hareketidir.

          19 Mayıs 1919 da Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı; hürriyet ve istiklale timsal olmuş Türk Milletinin,emperyalizme ve onun uşaklarına meydan okuyarak,TC Devletinin kurulmasını sağlayan enerjinin Anadolu’ya yayılmasıdır.

          19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkış; yani Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

 

          Cumhuriyetin niteliklerini,demokrasinin değerlerini ve Atatürk’ü iyi anlayıp,sahip çıkıp,yaşayalım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ