2017 Nevşehir’de Spor Yılı Olacak

2017 Nevşehir’de Spor Yılı Olacak

spor

Yürüyüş Ve Bisiklet Parkuru 2017 Yaz Döneminde Hizmete Kazandırılıyor

2004 yılından beri gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye’ye örnek uygulamalara imza atan Nevşehir Belediyesi, 2017 yılı içerisinde sportif anlamdaki yatırımlarıyla yine ülke genelinde örnek yatırımlara öncülük edecek. Nevşehir Külliyesi’nin hemen alt bölümünde 3.5 kilometre uzunluğundaki yürüyüş ve bisiklet parkurunu,  2017 yılı içerisinde hizmete kazandırmayı planlayan Nevşehir Belediyesi, vatandaşların gerek ferdi ve gerekse aileleriyle birlikte sportif çalışmalara etkin bir şekilde katılımını hedefliyor.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, bugüne kadar uygulamaları ve yatırımlarıyla Türkiye’ye çalışmalarıyla örnek oluşturma azmi içerisinde hareket ettiklerini belirtti.
Sporun insan sağlığının gelişiminin yanı sıra şehir hayatının da gelişimine önemli katma değer oluşturduğu düşüncesinden hareketle Nevşehir Külliyesi çevresinde, çok sayıda spor branşının bir arada yapılacağı örnek bir spor yaşam merkezi oluşturulması adına yatırımlar gerçekleştirdiklerini  ifade eden Ünver, bu amaçlı olarak Göre Boğazı mevkiinde, 3.5 kilometre uzunluğunda Yürüyüş Parkuru ve 3.5 kilometre uzunluğunda da Bisiklet Parkurunu hizmete kazandırmayı planladıklarını aktardı.
Her iki parkur boyunca botanik parkı, mesire alanı ve değişik türde ekilen süs bitkileri ve fidanlarla yeşil ağ ile örmeyi de planladıklarını ifade eden Ünver, gerçekleştirecekleri  Bisiklet Parkurunun    emici  süspansiyon özelliğine sahip, istenilen renk ve desende, aşınma direnci yüksek,  renk atmaya karşı anti oksidantlarla desteklenmiş ve açık hava şartlarına uygun esnek yapıdaki kaplama olarak da bilinen tartan  pist olarak, uluslararası tüm yarışmaların organizelerinin de yapılacağı bir şekilde  dizayn edileceğini söyledi.
Bölgenin,  diğer sporların da rahat bir şekilde yapılacağı bir merkeze dönüştürülmesini arzu ettiklerini kaydeden Ünver, bu alanda 3 tenis kortu, 2 futbol sahası, 3 Badminton sahası, 3 basketbol ve 3 voleybol sahasını da  halkın hizmetine sunmayı hedeflediklerini vurguladı.
“Nevşehir’de çok sayıda spor dalının bir arada yapılacağı Spor yaşam merkezini  2017 yılında hizmete kazandıracağız” diyen Ünver  daha sonra şöyle konuştu : “ Sporu ,  sosyal yaşam alanlarıyla bütünleştirip,  her yaştan kişilerin  yaygın olarak gerçekleştirilen spor branşlarını tek bir merkezde yapmalarına da imkan sunuyoruz. Bu merkezlerden yararlanan vatandaşlarımız ,bir yanda spor yaparken bir yandan da oluşturulacak mesire alanıyla da aileleriyle birlikte nezih bir ortamda hoşça vakit geçirebilecekler. Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve tüm AK Parti teşkilatlarınızın destekleri ile , Türkiye’ye örnek olacağına inandığımız spor yatırımlarımızı 2017 yılı yaz döneminde halkımızın hizmete sunmayı planlıyoruz. Şimdiden halkımıza hayırlı olmasını istiyorum. “dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ