11 UASUS AVANOS UYGULAMALI SERAMİK SEMPOZYUMU DEVAM EDİYOR

11 UASUS AVANOS UYGULAMALI SERAMİK SEMPOZYUMU DEVAM EDİYOR

1 uasus

11. UAUSS, “Seramik Enstalasyon (Yerleştirme Sanatı) / Seramik Heykel” temaları ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi katkılarıyla, 10 – 21 Haziran 2019 tarihleri arasında, Avanos Amfi Tiyatro yanında  devam ediyor.

Sempozyumun ana hedefi, seramik sanatçılarının ve Avanos çömlek ustalarının kişisel tekniklerini, yorumlarını ve deneyimlerini etkinlik süresince üretecekleri seramik enstalasyon veya seramik heykel eserlerle aktarmalarını sağlamak ve halen üretimini sürdüren bir geleneksel seramik kasabası olan Avanos’a, Kapadokya bölgesine sanatsal, estetik ve turistik açıdan katkıda bulunmaktır.

 Katılımcılar tarafından dış mekana yapılacak olan eserler; Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Universitesi Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) sorumluluğunda olacaktır. Bölgeye turistik ve sanatsal açıdan değer katacak olan eserler, seramik diyarı olan Avanos’un dış mekân alanlarına kalıcı olarak yerleştirilerek sergilenecektir.

2000 yılında birincisi yapılmış olan ve çeşitli yıllarda Hacettepe, Kapadokya, Erciyes, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversiteleri ile Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi tarafından organize edilmiş UAUSS etkinliklerinin bu yıl on birincisi gerçekleştirilecektir. Yöre halkı, turistler, akademisyenler ve öğrencilere bilimsel, sanatsal ve turistik açıdan katkı sağlayacaktır. Bu yıl yapılacak olan UAUSS 10-21 Haziran 2019 tarihleri arasındadır. Türkiye’de ilk olan “Fırın Parkı”, UAUSS etkinlikleri kapsamında Soda, Nobarigama, Anagama, Tuz olmak üzere dört adet odun yakıtlı fırınların inşa edilmesiyle oluşturulmuştur.

 Bu bölgede binlerce yıllık geçmişe sahip seramik kültürünün tanıtılması, çağdaş örneklerle desteklenmesi ve sanatçı-usta-öğrenci-sanatsever arasındaki birlikteliğin artırılması amaçlanmaktadır. Geleneksel seramik sanatının sınırlarının genişletilmesi, geleneksel-çağdaş uygulamaların yapılması diğer hedeflerden bazılarıdır.

 Çalışma alanı açık havada, çadırların kurulduğu Kızılırmak kenarında yer alan park alanında olacaktır. 

 Sempozyum süresince üretilecek eserler, minimum 1m2, maximum 1,5m2 arasında olmalıdır.

 Sanatçıların çalışmalarını sempozyum süresinde bitirmeleri beklenmektedir. Montaj süreci sempozyum bittikten sonra başlayacaktır. Organizasyon kurulu; sanatçıları tüm süreçlerden ve eserlerin kalıcı olarak sergilenmesinden haberdar edecektir. Yapılan bu eserler, sanat ve seramik merkezi olan Avanos ilçesinde ve/veya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kampüsünde, dış mekan alanlarda kalıcı olarak sergilenerek “Sanat Alanı” oluşturulacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ