NEVŞEHİR’DE 1.ULUSLARARASI ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ SEMPOZYUMU BAŞLADI

NEVŞEHİR’DE 1.ULUSLARARASI ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ SEMPOZYUMU BAŞLADI

İLİMİZDE 1.ULUSLARARASI ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ SEMPOZYUMU BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi iş birliği içerisinde düzenlenen 1.Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin ev sahipliğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Salonu’nda başladı.

Nevşehir Vali Vekili Nevzat Sinan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asiye Kakırman Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, 19 ülkeden çok sayıda akademisyen ve kütüphane uzmanının yanı sıra, Türkiye’den çeşitli Üniversite ve Halk Kütüphanelerinden çok sayıda uzman, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan Sempozyumda, Sempozyum Düzenleme Kurulu’ndan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asiye Kakırman Yıldız, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Konya Ovası Projesi(KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve Nevşehir Vali Vekili Nevzat Sinan konuşmalarını yaptı.

Vali Vekili Sinan; “Şimdiki Gülbahçe olan yerde 1965’li yıllarda Çocuk Kütüphanesi vardı. Bu Kütüphane çok önemliydi. Şehir meydanına bakan yerde yeşillikler içerisinde pırıl pırıl ve biz çocukların rahatlıkla içerde de dışarda da güvenle dolaşabildiği bir mekân olduğunu ifade etti. Gönlünden geçenin aynı yere park içerisine bir çocuk kütüphanesi kurulmasıdır diyerek; Çocuk kütüphanelerinin sadece kitapların bulunduğu mekan, oturulacak bir yer değil, daha işlevsel, hatta oturma odası haline gelmeli ve evimiz olmalı. Bizim çocukluğumuzun geçtiği yer gibi yaşam yeri haline gelmeli. Dolayısıyla gelecek nesillere daha değişik bir kütüphane anlayışı getirmek zorundayız. Bu sempozyumda umarım bu konular tartışılır.

Matbaanın kurulması, Kütüphanenin olması, bu üniversitenin kurulması ve okulların açılmasında en büyük etken Damat İbrahim Paşa’dır” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ