NEHÜ’DE “Omurilik Felcinin Kişi Üzerindeki Psikolojik ve Fizyolojik Etkileri” Konulu Konferans Düzenlendi

NEHÜ’DE “Omurilik Felcinin Kişi Üzerindeki Psikolojik ve Fizyolojik Etkileri” Konulu Konferans Düzenlendi

NEHÜ (456 x 600)

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenciler arasında gönüllü katılım esasına dayalı olarak ‘Sivil Toplum’ bilincini yaygınlaştırmak ve öğrencileri bir araya getirerek boş zamanlarını değerlendirmelerine, sosyalleşmelerine, sorumluluk bilinçlerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ‘Sosyal Sorumluluk Kulübü’ anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.

Sosyal Sorumluluk Kulübü, toplumu ve özellikle gençleri ‘Omurilik Felcinin Kişi Üzerindeki Psikolojik ve Fizyolojik Etkileri’ konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla konferans düzenledi. Kendisi de geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu omurilik felci olan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği  (TOFD) Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezinde personelin, öğrencilerin ve davetlilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Omurilik felcinin özellikle trafik kazası, iş kazası ve suya balıklama atlayan kişilerde daha çok  gerçekleştiğinin altını çizen Çetinkaya, araba kullanan ve yanındaki kişilerin kesinlikle emniyet kemerlerini takmalarını, gençlerin ise 2 metreden derin olmayan sulara balıklama atlamamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Çetinkaya, “Kendim de çalışan bir iş kadını iken geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu engelli bir birey durumuna geldim. Toplumumuzda omurilik felcinin sadece trafik kazası veya iş kazaları sonucu meydana geldiği bilinir. Ancak omurilik felci derin olmayan suya balıklama atlayan kişilerde de sık sık rastlanmakta. Bu konuda özellikle gençlerimizin ve toplumumuzun daha dikkatli olması ve bilinçlendirilmesi gerekiyor. Diğer taraftan trafik ve benzeri kazalarda ilkyardım bilgisi olmayan kişilerin kazazedeye dokunmamaları gerekiyor. Çünkü kaza sonrası bilgisizse yapılan  ilkyardım omurilik felci riskini artırmaktadır” diye konuştu.

Çetinkaya ayrıca, “Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere toplumun her kesiminin bizim yaşamımıza kolaylık sağlamaları, engelimize engel olmamaları ve engelli-engelsiz ayrımının da son bulması gerekiyor” diye sözlerine ekledi.   Çetinkaya’nın konuşmasının ardından Üniversitemiz Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Emine Çeribaş katılımcılara ‘İlkyardımın Önemi’ konusunda sunumda bulundu.

Konferans, Sosyal Sorumluluk Kulübü Akademik Danışmanı  Uzm.  Derya Bozkurt’un Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği  (TOFD) Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya’ya teşekkür ederek plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ