Avanos Kızılırmak Gazetesi Haber Portalı Avanos Esnaf Rehberi Avanos Kızılırmak Gazetesi Haber Portalı Avanos Esnaf Rehberi - Güvenilir İnsan
Güvenilir İnsan PDF Yazdır E-posta
Çarşamba, 30 Ocak 2008
Image

 

          Güvenilir insan,elinden,dilinden,her türlü hareketlerinden emin olunan kimsedir.Toplumda yaşayan insanların kimisine güvenilir,kimisine de güvenilmez.

          İnsan yaşarken,çevresine güvenilir etki bıraktığında iyi örnek olarak gösterilir ve anılır.Bu güvenilir insandır.Emanete hıyanetlik etmez.Devleti,her şeyi emanet et.

          Tabii ki bazı insanlar vardır.Olumsuz yönlerini saklar,masum görünür.Dilinde çok kibar olur.Yalan söyleyen,rüşvetçi ve hırsız karakterde olan,dilde kibar,makam kullanarak amacına ulaşmak ve kavuşmak isteyen nice iki yüzlü insanlar vardır.Bunlar makam sahibidirler.Yüzünde masumluk,içinde her türlü madrabazlığın olduğu,saf görünümlü kişilerdir.Yine makam sahibidir,dilde kibar görünür,rüşvet,hırsızlık sözleri olunca,mangalda kül bırakmaz,dürüstlük abidesi görünür.İşte bu kişiliklerde belirtilen insanların özellikleri benzer,çıkarları ortak,frekansları aynı olur.Belirli kurumlarda bu tipler,biri amir,biri de memur yan yana gelirse,varsa musluk hesabı havuzun suyunu paylaşırlar.Ama toplumda hep şirin görünürler.Taraftarları ve alkışlayanları da çok olur.

          Güvenilir insanlar yere bakan,yürek yakan değildir.İçi ne ise dili de odur.Öğrenci ailesini ve öğretmenini güvenilir görmek ister.Bu iki değeri örnek alır.

          Hz.Muhammed efendimiz “El – Emin” ünvanı ile güvenilir kişidir.Mustafa Kemal Atatürk’ü İstiklâl savaşında Fevzi Çakmak,Kazım Karabekir gibi paşaların güvenip lider kabul etmeleri önemli güzel bir örneklerdir.

          Güvenilir insanların toplumda azalması,tıpkı vücutta ki  zararlı mikropların çoğalmasını ve etkin hale gelip vücudu hastalandırdığı gibi toplumun bozulmasına sebep olur.

          Bir toplumun üretkenliği,dayanıklılığı,gücü ve o toplumun güvenilir insanlarının çoğalması ve etkinliği ile mümkündür.İşte fani dünyada arkada kalanlara güvenilir ve iyi insandı dedirtmek ve iyi iz bırakmakta önemlidir.

          Güvenilir insanların çok olduğu yeri bir gül,cennet bahçesi (İrem bağları),olmayan yerleri ise batakhanelere benzemez mi!

           İşte insanlar kulunu aldatır.Ama,Allah’ı asla aldatamaz….1

Hit: 668
feed1 Yorumlar
ıamthebest
Nisan 06, 2008
78.191.142.182

bence çok güzel yazılmış çokta işime yaradı teşekkürler hazırlayanlar için hemde doğru yazılmış...


Yorum Yaz
 
 
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Küçült | Büyüt
 

busy
 
< Önceki   Sonraki >

Günün Sözü

günün sözü-ekolay.net